Sedmica njemačkog filma i crtani film s novim rekordom

sedmicanjemackogU Prijedoru sutra počinju Sedmica njemačkog filma i prikazivanje crtanog filma „U potrazi za Dori“ koji je zaradom od 136,2 miliona dolara za prvi vikend postavio novi rekord za animirana ostvarenja, najavljeno je danas iz Javne ustanove /JU/ „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor.

Filmovi u okviru Sedmice njemačkog filma biće prikazivani u Ljetnoj bašti od 7. do 11. jula od 21.00 čas, dok će u filmskom svijetu dugo očekivani crtić biti prikazivan u kinu „Kozara“ od 7. do 13. jula od 19.00 časova.

Sve projekcije u okviru Sedmice njemačkog filma su besplatne, a cijena ulaznica za 3D crtani film „U potrazi za Dori“ je četiri marke. U slučaju kiše, njemački filmovi biće prikazivani u kinu „Kozara“ u istom terminu.

Reviju njemačkih filmova pod otvorenim nebom sutra će otvoriti komedija „Fack ju Göhte“, za petak je predviđen porodični film „Roditelji“, za subotu ljubavna drama „Njemački prijatelj“, za nedjelju porodična drama „Osjećam se disko“ i za ponedjeljak film migrantske problematike „Nova zemlja“.

Sedmicu njemačkog filma JU „Centar za prikazivanje filmova“ Prijedor organizuje u saradnji sa Gete institutom Sarajevo, a u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta 2016.

U crtanom filmu „U potrazi za Dori“ zaboravna plava ribica, kojoj glas pozajmljuje čuvena glumica i voditeljica Elen Didženeres, živi srećno na grebenu s Nemom i Marlinom. Kad se iznenada sjeti da ima porodicu koja je možda traži, trio kreće na uzbudljivu avanturu preko okeana do kalifornijskog prestižnog Pomorskog instituta, rehabilitacionog centra i akvarijuma.

Autor: SRNA

Comments are closed.