Sutra otvaranje kampa „Glasnici budućnosti“

izvidjaci

Na Kozari se sutra otvara izviđački kamp „Glasnici budućnosti“ u organizaciji Odreda izviđača „Doktor Mladen Stojanović” Prijedor i Saveza izviđača grada Zenica, a pod pokroviteljstvom američke ambasade u BiH.

Kamp „Kozara 2016“ okupiće 60 izviđača iz Zenice, Banjaluke i Prijedora s ciljem otvorenog dijaloga, saradnje i volonterskog angažmana mladih od 14 do 25 godina.

Pored toga, ideja je da se kroz volonterski rad učesnika u staračkim domaćinstvima, socijalno ugroženim kategorijama ili javnim institucijama koje vode brigu o djeci ili socijalno ugroženim, pomogne u ostvarenju neke od njihovih potreba.

Izviđači su odlučili da ove godine to bude izgradnja i uređenje eko parka i prostora za relaksaciju i odmor u Javnoj ustanovi „Centar Sunce“ Prijedor koju pohađaju djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju.

Kotizacija za sve učesnike i članove štaba kampa je 10 KM.

Kamp se održava u planinarskom domu „Kotlovača“ od 19. do 24. juna.

Prijedorski i zenički izviđači četvrtu godinu organizuju regionalne susrete mladih dva puta godišnje – jednom na Kozari, a jednom na Boračkom jezeru. Kamp na Boračkom jezeru ove godine održaće se od 23. jula do 1. avgusta.

Autor: SRNA

Comments are closed.