Sutra počinje Sedmica evropskog filma

sedmicaeufilmaProjekcijom češkog filma „Idemo na more“ u Prijedoru će sutra početi osma Sedmica evropskog filma i trajaće do 16. novembra, najavila je direktor kina „Kozara“ Safira Karahodžić.

„Prethodnih sedam puta Sedmica evropskog filma u BiH održavala se samo u Sarajevu, a ove godine organizatori su donijeli odluku da manifestacija putuje i u druge gradove odnosno u Prijedor i u Zenicu s ciljem da promoviše evropsku kulturu i njene vrijednosti približi što široj publici“, rekla je Karahodžićeva.

Organizator je EUNIC, evropska mreža institucija kulture čiji ogranak u BiH broji 15 zemalja članica, od kojih osam učestvuje u programu ovogodišnje Sedmice evropskog filma.

Svečano otvaranje, kojem će prisustvovati predstavnik češke ambasade u BiH, najavljeno je za 20.00 časova u kinu „Kozara“, nakon čega će uslijediti projekcija filma.

Svi ostali filmovi u periodu od 10. do 16. novembra prikazivaće se od 18.00 časova, a ulaz je besplatan.

Riječ je o filmovima „Anđeo Budimpešte“ iz Španije, „Mračna dolina“ iz Austrije, „Vikend“ iz Mađarske, „Četiri kralja“ iz Njemačke, „Dva loto listića“ iz Rumunije, „Džek Strong“ iz Poljske i „To su bila vremena“ iz Holandije.

Autor: SRNA

Comments are closed.