Sutra tradicionalni Godišnji koncert SKUD „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor

godisnji koncert 2012 skud dr mladen stojanovicSrpsko kulturno-umjetničko društvo „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora održaće sutra u Prijedoru tradicionalni Godišnji koncert.

Publici će se predstaviti izvođački ansambl, veterani, pjevačke grupe, te tamburaški i narodni orkestar SKUD-a, a premijerno će biti izvedena koreografija „Vlaške igre iz Homoljskog kraja“.

SKUD „Dr Mladen Stojanović“ nastavljač je tradicije Srpskog pjevačkog društva „Vila“, jednog od najstarijih kulturno-umjetničkih društava u BiH, osnovanog u Prijedoru 1885. godine. Od 1947 godine Društvo nosi ime „Dr Mladen Stojanović“, u znak sjećanja na život i djelo velikog čovjeka, ljekara, humaniste i narodnog heroja iz Prijedora.

Društvo ima horsku, folklornu i informatičku sekciju, te narodni i tamburaški orkestar sa oko 350 aktivnih članova.

Prije dvije godine Društvo je tadašnjem načelniku opštine, današnjem gradonačelniku, Marku Paviću uručilo povelju i knjižicu počasnog člana zbog podrške ovom društvu i pomoći za poboljšanje uslova rada.

Godišnji koncert zakazan je za 19.00 časova u Pozorištu Prijedor. Ulaznice koštaju 3 KM i mogu se nabaviti u prostorijama SKUD-a.
SRNA

Comments are closed.