Uz turnir u povodu Dana grada i Memorijal Dejan Hrgar

kuglasi

Kuglaški klub /KK/ „Rudar“ Prijedor organizovaće turnir u povodu Dana grada Prijedora i Memorijal Dejan Hrgar, prvi put od kada je prije deset godina grad na Sani ostao bez jedine kuglane.

„Oba turnira igraće se u subotu, 14. maja, u Gradišci“, najavljeno je iz ovog kluba.

Na turniru „Memorijal Dejan Hrgar – Prijedor 2016“ učestvovaće kuglaški klubovi „Rudar“ Prijedor, „Kozara“ Gradiška, „Borac“ Banjaluka i „Mineral“ Teslić u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

U omladinskom dijelu turnira takmičenje će biti u pojedinačnoj konkurenciji, a osim kuglaša iz Prijedora, Gradiške i Banjaluke, učestvovaće i takmičari iz Dervente.

KK „Rudar“ Prijedor ranije je tradicionalno organizovao turnire u povodu 16. maja, Dana grada Prijedora, a od 1998. godine i memorijalni turnir posvećen članu ovog kluba Dejanu Hrgaru koji je 1995. godine u svojoj dvadesetoj godini poginuo na srbobranskom ratištu kao pripadnik Vojske Republike Srpske.

Klub sa tradicijom dugom više od pet decenija prestao je sa radom 2005. godine kada je srušena jedina kuglana u gradu, nakon privatizacije hotela „Prijedor“ u kojem se nalazila.

Oživljen je početkom 2014. godine, prvi obnovljeni šesnaestomajski turnir organizovao je lani u Banjaluci, gdje je i obavljao sve treninge i sve utakmice kojima je bio domaćin. Odnedavno trenira i igra u Gradišci, u očekivanju da do kraja godine dobije i svoju kuglanu koja se gradi u okviru nove sportske dvorane u prijedorskom naselju Urije.

Autor: SRNA

Comments are closed.