Zlatne ruke Potkozarja, gastro prezentacija i Žikina šarenica

Amira Ganic

U Prijedoru se ove sedmice održava etno izložba „Zlatne ruke Potkozarja“ i gastro prezentacija „Veče domaće kuhinje“, a iduće sedmice grad na Sani biće domaćin poznatoj TV emisiji „Žikina šarenica“, najavila je danas direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić.

Ona je navela da se „Zlatne ruke Potkozarja“ održavaju po deseti put, i to 28. i 29. jula od 10.00 do 20.00 časova, a „Veče domaće kuhinje“ po osmi put 30. jula od 20.00 časova, oboje na Malom gradskom trgu.

„Prijave su završene. Za `Zlatne ruke Potkozarja` prijavilo se sedam udruženja, dvije radionice, Privredna komora i 30 pojedinaca, a pratiće ih prigodan kulturno-zabavni program“, rekla je Ganićeva na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Formirana je komisija koja će izabrati najbolje eksponate uz novčane nagrade od 250, 150 i 100 KM za prvo, drugo i treće mjesto, kao i najljepše uređen izložbeni štand.

„Za gastro prezentaciju prijavljeno je osam udruženja koja će kulinarske vještine naroda Potkozarja predstaviti na deset štandova. Učesnici će sami glasati i odlučiti čija gastro ponuda je najpotpunija ove godine“, dodala je Ganićeva.

Obje manifestacije održavaju se u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta 2016.

Za subotu, 6. avgusta, Ganićeva je najavila emitovanje popularne RTS-ove emisije „Žikina šarenica“ sa Malog gradskog trga u Prijedoru.

„Ovom prilikom pozivamo sugrađane da dođu i posjete trg toga dana. To je emisija koja je veoma popularna i ima veliki auditorijum, pa se iskreno nadam da će i naša `Žikina šarenica` iz Prijedora doživjeti takav uspjeh“, dodala je Ganićeva.

„Žikina šarenica“ u Prijedoru realizovaće se uz podršku RTRS-a.

Autor: SRNA

Comments are closed.