Demokratski narodni savez: Marku Paviću 18.755 glasova za mjesto gradonačelnika Prijedora

Kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora Marko Pavić osvojio je 18.755 glasova na proteklim lokalnim izborima, što čini 50,27 odsto ukupnog broja registrovanih glasača u tom gradu, podaci su Centralne izborne komisije BiH.

Iz DNS-a je saopšteno da je lista ove stranke za Skupštinu grada Prijedora osvojila devet odborničkih mandata, kao i jedan mandat sa liste nacionalnih manjina.

„Mandat načelnika Oštre Luke takođe je povjeren kandidatu DNS-a Draganu Stanaru, koji je osvojio 60,69 odsto, odnosno 1.365 glasova“, navode iz DNS-a.

U opštini Krupa na Uni DNS je osvojio pet mandata, u Novom Gradu tri, u Kozarskoj Dubici tri, u Gradišci jedan, Laktašima dva, Srpcu i Prnjavoru po jedan, Derventi dva, Brodu jedan i u Vukosavlju jedan mandat.

U Šamcu je DNS osvojio tri mandata, Donjem Žabaru jedan, Modriči tri, Pelagićevu jedan, Bijeljini pet mandata, Petrovcu četiri, Oštroj Luci tri, Banjaluci četiri, Čelincu četiri, Doboju dva, a u Petrovu, Loparama i Istočnom Drvaru po jedan mandat.

U opštini Ribnik DNS je osvojio četiri, Mrkonjić Gradu tri, Jezeru jedan, Kneževu dva mandata, Kotor-Varošu tri mandata, Tesliću jedan, Osmacima dva, Zvorniku četiri, Šipovu tri, Šekovićima jedan, Bratuncu tri, Srebrenici jedan i u Kupresu jedan.

U opštini Sokolac osvojen je jedan mandat, a po jedan mandat DNS je osvojio i u opštinama Han Pijesak, Istočna Ilidža, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Višegrad, Nevesinje, Novo Goražde, Čajniče, Ljubinje, Bileća te gradu Trebinju.

DNS je u opštinima Rogatica, Foča i Rudo osvojio po dva mandata, a u opštini Berkovići osvojena su tri odbornička mandata.

Zajednička lista SNSD-DNS za distrikt Brčko osvojila je četiri odbornička mandata.

Na teritoriji Federacije BiH, DNS je u opštini Drvar osvojio šest mandata u opštinskom vijeću, a u Bosanskom Petrovcu i u Bosanskom Grahovu po jedan mandat.
SRNA

Comments are closed.