Demokratski narodni savez – Pavić: Treći izbori na kojima bilježimo rast veći od 50 odsto

Demokratski narodni savez (DNS) na lokalnim izborima 7. oktobra dobio je više od 63.000 glasova ili 50 odsto više nego na prethodnim lokalnim izborima, rekao je danas u Prijedoru predsjednik ove stranke Marko Pavić.

„Naša politika polako, ali sigirno dopire do naših građana i naša djela postaju vidljiva jer i na lokalnim i na opštim izborima 2008, 2010. i 2012. bilježimo rast veći od 50 odsto“, izjavio je Pavić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da je DNS dobio odbornike u skoro svim opštinama u Republici Srpskoj i u tri opštine u Federaciji BiH, te dva načelnika gdje je DNS samostalno nastupio i pet načelnika gdje je DNS bio koalicioni partner.

„Bitno je da u većim gradovima poput Banjaluke, Bijeljine, Prijedora i Doboja, izuzetan je rast povjerenja birača prema DNS-u. Imamo još prostora da radimo u gradskim sredinama, dok su ruralna područja već ranije prepoznala DNS kao stranku preko koje mogu realizovati ciljeve i planove“, kazao je Pavić.

Govoreći o rezultatima DNS-a u Prijedoru, Pavić je podsjetio da je teško povećati broj glasova prilikom trećeg kandidovanja za načelnika, ali da je to DNS u Prijedoru ostvario gdje je u odnosu na lokalne izbore 2008. na ovogodišnjim izborima DNS povećao broj galsova i za gradonačelnika i za lokalni parlament.

„O tačnom broju glasova govorićemo kada stignu i glasački listići putem pošte jer je za takav način biranja registrovano oko 3.500 glasača“, istakao je Pavić.

On je dodao da je predizborna kampanja bila prljava, ali da su je takvom činili pojedinci.

„Mi to ne dajemo u grijehe nijednoj stranci, nego pojedincima, a izborni rezultat je znak da su građani nagradili djela i da nisu nasjeli na priče, politikantstvo niti obmane“, naglasio je Pavić.

Prema njegovim riječima, o koalicijama za Skupštinu grada Prijedora rano je govoriti dok se ne bude znao tačan sastav parlamenta.

„DNS do sada još ni sa kim nije razgovarao i o tome ćemo tek govoriti kada rezultati budu precizni i konačni, a za DNS su sve opcije za razgovor otvorene. Za nas je primarna opcija bolji Prijedor i ko god bude to prihavtio, ima mjesta da sa nama to gradi“, zaključio je Pavić.

Marko Pavić je načelnik opštine Prijedor u posljednja dva mandata odnosno od vremena kada se prvi ljudi opština biraju neposrednim putem. U odlazećem sazivu lokalnog parlamenta od 31 odbornika DNS ima osam mandata, a u novom sazivu, prema sadašnjim procjenama, imaće ih 11.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.