Demokratskom narodnom savezu deset odborničkih mandata

Predsjednik Izbornog štaba Demokratskog narodnog saveza, dr Mirko Sovilj, izjavio je juče (08.10.2012.) za javnost da DNS-u, prema preliminarnim rezultatima, pripada deset odborničkih mandata u Skupštini grada Prijedora.

„Prema preliminarnim rezultatima očekujemo 10, odnosno 9 odborničkih mandata sigurno. Ovo kažem jer još nisu izbrojani glasovi glasača putem pošte, glasovi koje su prikupljali mobilni timovi i glasovi sa glasačkog mjesta sa nepotvrđenim listićima, koji mogu da ugroze jednu odborničku poziciju DNS-a“, kazao je Sovilj.

Sovilj je naglasio da bi, prema dosadašnnjim rezultatima, SNSD-u pripalo 7 odborničkih mandata, SDS-u 5, NDS-u 1, što je novina, jer do sada nije imao svog predstavnika u Skupštini grada. Sada su uspjeli da ispune cenzus sa nekih 3,75 % glasova od ukupnog broja birača u Prijedoru.

Kada je u pitanju pozicija gradonačelnika, tu su stvari mnogo jasnije. Na osnovu izvještaja DNS-ovih posmatrača sa biračkih mjesta, Marko Pavić je sa 45,27 % od ukupnog broja glasova u Prijedoru, ubjedljivo pobjedio. Kandidat SNSD-a, Drago Tadić dobio je 28,21 %, a Borislav Bojić ispred SDS-a dobio je 18,68 % od ukupnog broja glasova na području grada.

„Što se tiče mogućih koalicija sa drugim strankama za formiranje skupštinske većine, tu su još sve mogućnosti otvorene. Kada budemo imali konačne rezultate izbora, vidjećemo da li ćemo i s kim ići u koaliciju“, rekao je Sovilj i dodao da najavljena postizborna koalicija opozicije u Prijedoru nema potrebnu stabilnost da bi opstala na duže vrijeme.
www.dnsprijedor.org
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.