DNS je za decentralizaciju vlasti u RS i jačanje lokalnih zajednica

[Zakupljen predizborni prostor]
Demokratski narodni savez održao je sinoć (30.09.2012) predizbornu tribinu u naselju Čirkin Polje za mještane ovog naselja. Pred mnogobrojnim skupom predstavili su se kandidat DNS-a za prvog gradonačelnika Prijedora, Marko Pavić i kandidati na listi odbornika za Skupštinu grada.

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza, Marko Pavić, pozdravio je mještane Čirkin Polja riječima: „DNS i Čirkin Pollje pružili su ruku jedni drugima i zajednički radimo na izgradnji i unaprijeđenju ovog naselja, gdje su sagrađena dva igrališta, obnovljen društveni dom, asfaltirano više ulica i još mnogo toga“.

Pavić je i ovom prilikom naglasio tri stuba politike i programa DNS-a: kao prvo, akcenat se stavlja na ekonomiju i zapošljavanje, kao drugo formiranje prijedorske ekonomske regije i kao treće decentralizacija vlasti.

Pošto građani 90 % svojih prava ostvaruju u lokalnoj zajednici, a samo 10 % na nivou Republike, a samo je 10 % ovlaštenja i novca u lokalnoj zajednici, dok je 90 % na republičkom nivou. Ta nesrazmjernost se mora promijeniti, vlast i novac se moraju približiti građanima. Upravo za to se zalaže Demokratski narodni savez“, kazao je Pavić.

I ovom prilikom je rečeno, kako se ne poštuje kodeks fer kampanje, gdje predstavnici nekih drugih stranaka pokušavaju na razne nepoštene načine da dođu do glasova, da blate ugled DNS-a, a da bi, iz istog razloga, zaposlili svoje članove ne prezaju ni od ucjene direktora nekih preduzeća.

Na ovoj tribini, mještanima Čirkin Polja obratili su se nosilac odborničke liste kandidata DNS-a, Milenko Đaković i kandidati za odbornike Skupštine grada Prijedora, dr Vlado Radić i dr Duško Ivić.

www.dnsprijedor.org

Comments are closed.