DNS: Nije bilo potrebe za prekidom nastave

Prosvjetni radnici, ali i roditelji učenika, s pravom su negodovali zbog obustave nastave tokom ove sedmice, smatra Olivera Brdar Mirković, potpredsjednik Gradske organizacije Demokratskog narodnog saveza Prijedor. Kako kaže, dosta je učenika koji nisu informatički pismeni, a nisu rijetki ni oni koji nemaju uslove za praćenje online nastave. Posebno je, tvrdi, nedopustivo što je odluka o tome saopštena putem medija.

– Informatika se izučava tek od šestog razreda. Kako učenik od prvog do petog razreda može bez prethodne obuke, instrukcije i uputstava da ravnopravno i kvalitetno učestvuje u realizaciji nastavnog programa? To je nemoguće. Mislim da su osnovne škole ušle nespremne u ovaj proces – istakla je ona.

U prijedorskom DNS-u imaju zamjerke i na izvođenje pojedinih infrastrukturnih radova, o kojima Gradska uprava nije upoznata. Kažu da nemaju ništa protiv tih projekata, ali procedure se, smatra Zlatko Ritan, zamjenik predsjednika Gradske organizacije DNS-a, moraju poštovati. Tvrdi i da je Grad predložio Fondu solidarnosti niz projekata za sanaciju štete uzrokovane poplavama, ali da odgovora još nema.

– Napomenuo bih da su Vode RS raspisale tender za regulaciju rijeke Miloševice prije više od mjesec dana i izgradnju oborinskog kanala ispod Hambarina, što bi u velikoj mjeri riješilo plavljenje grada. Zbog čega se nije počelo raditi na tome, to pitanje nije upućeno nadležnim institucijama, već Gradskoj upravi, iako je Gradska uprava završila sve procedure – dodao je Ritan.

U ovoj stranci napominju da se većina projekata ne može realizovati bez saglasnosti Vlade Srpske. Zato pozivaju nadležne da imaju razumijevanja za potrebe lokalnih zajednica.

Autor: B.D. – Kozarski vjesnik

[zakupljen reklamni prostor]

Comments are closed.