DNS-Pavić-Uskoro imena kandidata za načelnika i odbornike u opštini Prijedor

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić rekao je na skupu u Brezičanima da će tokom ove sedmice biti poznato ime kandidata stranke za načelnika opštine Prijedor kao i lista kandidata za odbornike. On je ponovo istakao da je cilj predstojećih lokalnih izbora da stranka u Prijedoru osvoji apsolutnu većinu odbornika te da ponovo ima svog načelnika opštine. U Društvenom domu u Brezičanima proteklog petka održan je stranački skup Demokratskog narodnog saveza Prijedor za reon 3 koji obuhvata 12 mjesnih zajednica koje se nalaze na području od Ljubije do Brezičana.
Aktuelni načelnik opštine Prijedor i predsjednik stranke potvrdio je da DNS tokom priprema za izbore održava unutarstranačke sastanke po svim mjesnim zajednicama. „Naša poruka je uvijek ista i usmjerena je ka boljem životu građana Republike Srpske, na bolji život Prijedorčana, na bolji život stanovnika svih mjesnih zajednica, pa tako i Brezičana i okoline“, rekao je Pavić i dodao da se DNS u ovom periodu dogovara oko toga kako se što bolje pripremiti za lokalne izbore. „Kroz te pripreme mi razgovaramo sa građanima o tome kako riješiti jedan broj njihovih problema koje imaju u svojim mjesnim zajednicama i na svojim područjima.
To radimo vrlo uspješno radimo jer je ovo najneposrednija moguća komunikacija sa građanima gdje direktno razgovaramo i pokušavamo riješiti ono što građane u njihovom životu u MZ opterećuje“, kazao je predsjednik DNS-a dodavši da se na ovakvim sastancima građani upoznaju i sa aktuelnom situacijom, kako političkom u RS i BiH tako i ekonomskom. „Moram reći da naša politika i naš predizborni program koji smo već usvojili jeste program koji se može primjenjivati svakog dana i prije i poslije izbora.
On nailazi na izuzetno dobar prijem kod građana jer je realan i zasnovan na realnim izvorima unutar naše Republike i sa realnim snagama koje mogu riješiti te probleme. Mi smo stranka koja je na ovim prostorima prepoznatljiva i građani vole da čuju šta je to što im DNS ima poručiti. Naša poruka je da ćemo ekonomiju i zapošljavanje staviti u prvi plan, da će to biti predmet našeg bavljenja a ne neka sitna mala politika, politikanstvo, optuživanje i slično“, istakao je Pavić.Osim predsjednika DNS-a i aktuelnog načelnika opštine Prijedor Marka Pavića, prisutnima su se obratili domaćin skupa Dragan Savanović, direktor Željeznica RS i koordinator DNS-a Prijedor za reon 3(Brezičani-Ljubija) te dr Mirko Sovilj, predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Prijedor, Slavica Popović, predsjednica Aktiva žena DNS-a Prijedor i dr Goran Predojević, predsjednik Odbora mladih DNS-a Prijedor.

Na skupu DNS-a kojem je prisustvovao veliki broj Prijedorčana čuli su se i prijedlozi svih 12 mjesnih odbora stranke za kandidate za odborničku listu.Aktuelni načelnik opštine Prijedor i predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić jednoglasno je predložen za kandidata stranke za novi načelnički mandat ispred svih 12 mjesnih odbora DNS-a iz reona 3.
Iz prijedorskog DNS-a poručuju da će tokom ove nedjelje biti održana i sjednica Opštinskog odbora stranke nakon čega će biti poznato i ime kandidata DNS-a za mjesto načelnika opštine Prijedor kao i kandidatska lista odbornika za lokalne izbore.

Comments are closed.