DNS – reagovanje: Svaki gradonačelnik mora biti gradonačelnik svih građana

Demokratski narodni savez smatra da svaki (grado)načelnik mora biti (grado)načelnik svih građana i da, dok god to (član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Dalibor) Pavić i slični njemu ne shvate, Prijedor će uvijek biti na kojekakvim crnim listama.

„Da li Dalibor Pavić misli da Bošnjaci nisu građani Prijedora i da su oni došli s Marsa, pa se slučajno uključili u kampanju u Prijedoru? Takav način ramišljanja je stran DNS-u i svakom poštenom građaninu u Prijedoru“, navodi se u reagovanju Opštinskog odbora DNS na izjavu Dalibora Pavića da je na ishod izbora za gradonačelnika Prijedora u velikoj mjeri uticalo to što bošnjački narod nije imao svog kandidata.

DNS se pita zašto kriviti Bošnjake što su izabrali kome će dati svoj glas, jer to su građani Prijedora koji ravnopravno učestvuju u životu Prijedora i žele da budućnost Prijedora grade sa svim njegovim građanima.

„Očigledno je da budućnosti sa Daliborom Pavićem i sličnim u ovome gradu nema. On (Dalibor Pavić) nije ličnost koja može doprinositi saradnji dviju stranaka i koja može u toj saradnji voditi razvoj Prijedora. Nama bi bilo drago da on uvijek bude na čelu liste svoje stranke, zato što bismo mi onda uvijek pobjeđivali i bili sigurni u svoju pobjedu“, stoji u saopštenju OO DNS Prijedor.

Prijedorski DNS navodi da je normalno da SNSD nije zadovoljan brojem glasova za odbornike u Prijedoru.

„Ali zaboravljaju da nisu mogli dobiti glasove jer je on (Dalibor Pavić) bio nosilac liste i svojom retorikom odvraćao građane od najveće stranke u Republici Srpskoj“, dodaje se u saopštenju.

Dalibor Pavić, koji je i predsjednik Izvršnog odbora OO SNSD Prijedor i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, juče je na konferenciji za novinare rekao da je kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora (Marko Pavić) dobio pet hiljada bošnjačkih glasova, od čega 4.000 iz Prijedora i 1.000 putem pošte.

On je tada rekao da SNSD nije zadovoljan rezultatom za odbornike jer je cilj bio 9.500 glasova, a osvojeno je 7.500 glasova.

U trci za prvog gradonačelnika Prijedora kandidat DNS-a Marko Pavić osvojio je 18.755 glasova, kandidat SNSD-a Drago Tadić 11.080, a kandidat SDS-a Borislav Bojić 7.470 glasova.

Najviše mandata u lokalnom parlamentu dobio je DNS – devet, za jedan više nego 2008. godine, SNSD je zadržao svojih sedam, SDS je uvećala broj odbornika sa četiri na pet, a po dva mandata zadržali su SDA, PDP i SDP BiH.

Jedan mandat zadržala je Stranka za BiH, a po prvi put parlamentarne stranke u Prijedoru su NDS i DP sa po jednim mandatom.

Nacionalne manjine u novom sazivu predstavaljaće Ukrajinac Štefan Stahnek kojeg je kandidovao DNS, dok je u odlazećem sazivu manjine predstavaljao Rom Ramo Salešević iz SDP-a BiH.

Na ovogodišnjim izborima cenzus nisu prešle Srpska radikalna stranka i Nova građanska inicijativa koje su na lokalnim izborima 2008. godine osvojile po dva mandata.
SRNA

Comments are closed.