DNS: Zaduženje opštine Prijedor manje od 10 odsto budžeta

Demokratski narodni savez (DNS) pozvao je danas Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da sva pitanja u vezi sa izgradnjom glavne ulice u Prijedoru uputi predsjedniku komisije za izbor najpovoljnijeg ponuđača Dragi Tadiću, koji je predsjednik Opštinskog odbora (OO) SNSD.

Tadić je bio i kandidat ove stranke za gradonačelnika Prijedora na proteklim lokalnim izborima.

„SNSD uporno pokušava da Prijedor prikaže kao prezaduženu opštinu koja nije povoljna za investicije. Kao dokaz da nisu u pravu, javnosti na uvid dostavljamo izjave ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltije o zaduženosti opština, gdje je očigledno da Prijedor ne spada u grupu opština koje su zadužene više od deset odsto budžeta u prethodnoj godini“, navodi se u saopštenju OO DNS Prijedor.

DNS je, uz ovo saopštenje, novinarima na uvid dostavio Rješenje o imenovanju komisije za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju glavne ulice u Prijedoru, te kopije jučerašnjih dnevnih novina u kojima se citiraju podaci Ministarstva finansija Republike Srpske prema kojima su najzaduženije opštine Novo Goražde, Kozarska Dubica, Pale, Doboj, Oštra Luka, Kneževo/Skender Vakuf, Čelinac, Prnjavor i Bijeljina, ali ne i Prijedor.

„OO SNSD Prijedor braneći svoga nosioca liste (Dalibora Pavića) postavlja ova pitanja nama umjesto da ih postavi tom istom nosiocu liste, budući da je (kao narodni poslanik) glasao za novo zaduženje Republike Srpske kada je na sjednici Narodne skupštini Republike Srspke zvanično utvrđeno da je deficit Republike Srspke 126 miliona KM“, stoji u saopštenju DNS-a.

Uz saopštenje je dostavljena i odluka Narodne skupštine Republike Srpske o prihvatanju novog zaduženja od gotovo 137 miliona evra.

Prijedorski SNSD je u saopštenju u petak, 26. oktobra, javno pitao gradonačelnika Prijedora Marka Pavića da li je tačan podatak da je opština Prijedor u njegovom mandatu, zaključno sa krajem 2011. godine, zadužena 42.760.465 KM.

Ova stranka je upitala i da li je tačno da će se kredit za rekonstrukciju glavne ulice, koja je koštala 6.574.440 KM, otplatiti tek 2027. godine.
SRNA

Comments are closed.