Dragan Mastikosa: Oštra Luka dobija vodovod i puteve

Opština Oštra Luka dobiće pitku vodu, asfaltirane puteve i sportsku dvoranu, te novcem iz budžeta pomoći neoženjenima da uplove u bračne vode i steknu potomstvo.

Ovo je najavio kandidat SNSD za načelnika Oštre Luke Dragan Mastikosa.

Dodaje kako će iduće godine raditi na završetku projekta vodosnabdijevanja, koji se dijelom finansira novcem iz budžeta opštine.

Ističe da je zadovoljan zbog najave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, tokom nedavne posjete Oštroj Luci, da će ovaj projekat biti podržan iz republičkih i evropskih fondova.

– Budući da voda na području naše opštine nije ispravna za piće, snabdijevaćemo se vodom iz susjednog Sanskog Mosta. Bitno je što smo s nadležnima iz Sanskog Mosta dogovorili da voda koju mi kupujemo neće biti skuplja od vode u Sanskom Mostu, a to su usvojile njihova i naša Skupština. Taj projekat košta oko 1.365.000 KM i biće završen do oktobra 2022. godine – kaže on.

Mastikosa ističe da je jedan od prioriteta asfaltiranje devet kilometara puta Pavići – Kozica.

– Dodik nam je poručio da i tu možemo dobiti pomoć od preduzeća “Putevi RS”. Biće asfaltirano i pet kilometara puta Budimlić Japra – Sanski Most, te tri lokalna puta. Na taj način dobićemo putnu infrastrukturu koja odgovara svim mještanima – tvrdi Mastikosa.

On kaže da će opština Oštra Luka do kraja godine završiti unutrašnje uređenje sportske dvorane. Podsjeća da je Dodik tokom obilaska sportske dvorane obećao pomoć s republičkog nivoa u iznosu od 230.000 KM za njeno spoljašnje uređenje.

– Predsjednik SNSD je obišao i Hram Hrista Spasitelja i obećao potpuno finansiranje kupovine zemljišta ispred crkve u iznosu od 30.000 KM, a koje je namijenjeno za izgradnju parohijskog doma – rekao je on.

Mastikosa priča da je u planu izgradnja i industrijske zone u Oštroj Luci. Naglašava da postoji mogućnost da ova opština bude novi centar rudarenja u Srpskoj.

– U Oštroj Luci je oko 40 odsto površine rudarskih kopova RŽR “Ljubija”. Počele su pripreme za testiranje te rude i ako rezultati budu pozitivni, godišnje ćemo u budžetu imati oko 600.000 KM naknada od kopanja rude. Taj novac ulagaćemo u dalji razvoj – poručuje on.

Ističe da je svjestan da bez mladih niko neće imati koristi od bilo kakvih ulaganja. Zato su u saradnji s lokalnim sveštenikom isplanirali projekat “Da nas bude više”.

– Imamo veliki broj neoženjenih momaka starosti od 30 do 45 godina, te nam je plan da pomognemo tim ljudima da osnuju porodice i ostanu da žive u Oštroj Luci – kaže Mastikosa.

Ova opština će na kraju godine podijeliti 5.000 KM bebama koje su rođene u ovoj godini. Mastikosa najavljuje da će taj iznos u sljedećoj godini biti uvećan na 7.000 KM, te da će biti veći i svake naredne godine.

Podrška šest partija
Dragan Mastikosa (SNSD) je u prethodne četiri godine zamjenik načelnika opštine Oštra Luka. Podršku za načelnika opštine na ovim izborima ima od SNSD, DNS, SP, US, DEMOS i SPS.

Aktuelni načelnik opštine Oštra Luka, Dragan Stanar (DNS), kaže da je Mastikosa izuzetno vrijedan i požrtvovan čovjek, zbog čega ga i podržava.

Mastikosa je bio predsjednik Boračke organizacije Oštra Luka, te radnik ekspoziture Fonda zdravstvenog osiguranja RS. Diplomirani je menadžer preduzetništva. Zbog učešća u odbrambeno-otadžbinskom ratu odlikovan je medaljom “Majora Tepića”. Oženjen je i otac tri kćerke.

Autor: A.E. – SrpskaInfo.com

Comments are closed.