Govedarica: Podrška Rodiću

Foto: Nezavisne novine

Nakon što je predsjednik DNS-a Nenad Nešić dao nedvosmislenu i jasnu podršku kandidatima opozicije za gradonačelnike i načelnike gradova/opština u Republici Srpskoj, stigao je brz odgovor iz SDS-a.

Vukota Govedarica smatra da bi bilo korektno da SDS i PDP u Prijedoru podrže Dragutina Rodića, kandidata DNS-a za gradonačelnika Prijedora.

Nešićeva ponuda je izuzetno politički korektna možda je bilo nekada nekih ponuda koje su bile dosta korektnije i sa većim poštovanjem ali posljednjih petnaest godina koliko mene sjećanje drži sigurno nije. Vjerujem i ubijeđen sam da dominantno biračko tijelo i svi oni simpatizeri, mnogi funkcioneri DNS-a će ispoštovati odluku predsjednika DNS-a“, kazao je Govedarica.

On konstatuje da je ovakva podrška došla prije dvije godine od tadašnjeg DNS-a, koji je vodio Marko Pavić SDS bi danas imao predsjednika Republike Srpske, PDP člana Predsjendištva BiH, a DNS bi najvjerovatnije imao predsjednika Vlade RS.

„I Dodik i njegov SNSD danas se ne bi bahatili na ovaj način i sve radili što rade, već bi bili u opoziciji i imali bi sigurno jedne trenutke u RS kada se borimo protiv svih onih anomalija koje je napravio Milorad Dodik i SNSD uključujući veliku pojavu kriminala i korupcije od koje su institucije RS u potpunosti oboljele u svakom mogućem pogledu“, kazao je Govedarica.

On očekuje da SDS i PDP i DNS tokom sutrašnjeg dana potpišu jedan zajednički sporazum koji bi obavezivao sve funkcionere, u ovom slučaju i SDS-a u pogledu Prijedora i DNS-a i odnosa sa PDP-om koji je u Srpcu.

[zakupljen reklamni prostor]

Comments are closed.