Intervju sa Markom Pavićem, kandidatom Demokratskog narodnog saveza za gradonačelnika Prijedora

[Zakupljen predizborni prostor]
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Republike Srpske Marko Pavić, kao dugogodišnji načelnik opštine, a sada grada Prijedora, lokalne izbore doživljava kao priliku da sugrađanima položi račune za urađeno.

– Smatramo da je ono što je urađeno u opštinama gdje smo imali načelnike i odbornike koji su doprinijeli razvoju lokalnih zajednica jaka podloga da DNS od glasača zatraži povjerenje i za naredne četiri godine, argumenti su koje navodi Pavić u razgovoru za Fenu uz naglasak da je sve urađeno zahvaljujući napornom radu u proteklom periodu.

– Učinili smo mnogo da, naprimjer, Prijedor bude grad iz kojeg mladi najmanje žele da odu, grad u koji se rado dolazi i koji se našao na listi stranih vladinih organizacija kao mjesto pogodno za investiranje s veoma povoljnom političkom, međunacionalnom, ekonomskom i kulturnom ambijentu, kaže Pavić naglašavajući da se do toga nije došlo preko noći već kontinuiranim pristupom promjeni imidža grada i u planiranju i u praksi.

– Mislim da Prijedor, od kada je DNS na vlasti, ima svoju perspektivu i svoju budućnost, što su mnogi građani već prepoznali. To bi trebala da bude poruka glasačima da glasaju za naše kandidate, ističe Pavić.

Podsjeća i DNS ima odborničke liste u 64 opštine u Republici Srpskoj s 1.284 kandidata, 15 kandidata za načelnike opština, kao i liste u četiri opštine u Federaciji BiH. U šest opština DNS je u koalicijama za izbor načelnika.

-Jačanje stranke i širenje stranačke infrastrukture proizvod je dosljedne politike, kontinuirane borbe za jačanje pozicija Republike Srpske i stvaranje uslova za bolji život njenih građana i to su samo neki od pokazatelja koji nam daju za pravo da na predstojećim lokalnim izborima očekujemo najbolji rezultat od osnivanja stranke, optimist je prvi čovjek DNS-a.

On ne očekuje neke veće promjene nakon ovih lokalnih izbora.

– Vjerujem i nadam se da će građani prepoznati kvalitet i rezultate onih koji su u protekle četiri godine radili, prvenstveno u njihovom interesu. Nakon ovih izbora DNS će biti treća po snazi stranka u Republici Srpskoj i bez nje se neće moći donositi ključne odluke jer će biti opredjeljujuća snaga u mnogim rješenjima u Republici Srpskoj, samouvjereno kaže Pavić.

Ne krije da je neprijatno iznenađen načinom i postupcima koji su primjenjivani u izbornoj kampanji.

– Ko prati rad DNS zna da nikada, pa ni u predizbornoj kampanji nismo napadali druge stranke, već smo uvijek nastojali da ukažemo na elemente naše politike i na naše rezultate, jer je to naša najbolja promocija, kaže Pavić smatrajući da kritizerstvo i u predizbornoj kampanji ne može donijeti dobro onomo ko kritikuje.

– Kampanja DNS-a bila je izuzetna, počevši od toga da smo navodili šta smo uradili i iznosili buduće planove. Ali sveukupno, kampanja, konkretno u Prijedoru, bila je daleko prljavija nego se moglo očekivati. Cijeli svoj život živim u Prijedoru i nisam ni slutio da su neki moji sugrađani tako niski i prljavi, ne bez ogorčenja ističe Pavić.

On i u kontekstu finansiranja kampanje naglašava principijelnost stranke kojoj je na čelu.

– DNS je kampanju finansirao iz budžetskih sredstava, a u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih partija, iz sredstava članarine i donatorskih priloga, kaže predsjednik DNS-a Marko Pavić.
Fena

Comments are closed.