IZBORI Pavić: Imam rezultat iza sebe

Marko Pavić, aktuelni načelnik Prijedora i kandidat DNS-a za novi mandat, izjavio je da je iza sebe ostavio rezulate, čime se drugi ne mogu pohvaliti, i da je to razlog zbog čega građani ponovo 5. oktobra treba da mu ukažu povjerenje.

NN: Očekujete li da ćete ponovo dobiti podršku građana?

PAVIĆ: Samim tim što sam se kandidovao za mjesto načelnika opštine smatram da sam dosta toga učinio za opštinu i sve njene građane i da želim da nastavim da realizujem veliki broj započetih projekata. Kada sam prije četiri godine stupio na dužnost načelnika opštine, zatekao sam jednu veoma lošu atmosferu u Skupštini opštine, pa i u opštinskoj administraciji. Znao sam da je dužnost koju sam preuzeo veoma odgovorna, ali i da ću imati puno posla da sa svojim timom saradnika učinim nešto da se takva situacija promijeni. Zadovoljan sam što grad sada izgleda mnogo drugačije nego ranije. Kako u četiri godine trajanja mandata nije bilo moguće realizovati kompletnu viziju razvoja opštine, nadam se da će mi građani, koji su uvidjeli pozitivne promjene, ponovo dati podršku da nastavim s radom.

NN: Koji su prioritetni problemi na čijem ćete rješavanju insistirati?

PAVIĆ: Opština Prijedor se susretala i susreće se s mnogim problemima, tako da su prethodne četiri godine protekle upravo u nastojanjima da ih riješimo. Opština je konačno stala na noge da može rješavati one najkrupnije probleme. A trenutno je to problem zapošljavanja, jer se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje nalazi blizu 13.000 nezaposlenih lica. To je posljedica kako stečaja jednog broja firmi, ali i mladih kadrova koji poslije završene škole prvi put traže zaposlenje i ne mogu doći do adekvatnog radnog mjesta. Mi smo već preduzeli mjere da rješavamo ovaj problem kao što su stvaranje ambijenta za privlačenje investitora, otvaranje industrijskih zona stimulacije za privrednike…

NN: Da li ste zadovoljni poslom koji ste uradili u Vašoj opštini u proteklom mandatu?

PAVIĆ: Nisam čovjek koji daje lažne nade i obećanja, niti neko ko živi od hvalospjeva, ali realno gledano ne mogu da ne budem zadovoljan. Prijedor sada izgleda mnogo drugačije. Preuređena glavna ulica je dobila izgled modernog, urbanog centra grada, dala mu je dušu i moram priznati da mi je drago što su se u nju vratili naši građani, pogotovo naša omladina. Sanirali smo budžetski deficit koji smo zatekli i koji je iznosio preko pet miliona KM, a sada s ponosom govorimo o njegovoj razvojnoj komponenti. „Toplana“ od zime 2004. godine uredno grije stanove u zimskoj sezoni, završena je izgradnja bunara u Brezičanima i oko 5.000 domaćinstava je dobilo pitku vodu. Samo u posljednje dvije godine asfaltirali smo oko 160 kilometara puteva, što je više nego od 1945. godine do sada, osvijetlili smo ulaze u grad, riješili problem kanalizacije u jednom od najvećih prijedorskih naselja Tukovi, tako da kad pogledam iza sebe mislim da smo uradili prave stvari. Najveći doprinos stvaranju povoljne klime za ulaganja na području opštine dali su Skupština opštine Prijedor, mediji i načelnik.

NN: Koje su Vaše prednosti u odnosu na kandidata SNSD-a za načelnika i zbog čega građani trebba da daju svoj glas Vama?

PAVIĆ: Ne bih izdvajao posebno bilo kog kandidata, a opet, sa druge strane, nezahvalno je da ja sam govorim koje su moje prednosti u odnosu i na kandidata SNSD-a ili bilo kog drugog kandidata. Smatram da imam iskustvo koje drugi kandidati nemaju i to posebno iskustvo u administraciji, ali i u privredi, što je neophodno za rad nekoga ko se nalazi na čelu jedne ovako velike opštine kakva je prijedorska. Ono što je najvažnije, imam rezultate iza sebe, čime se drugi ne mogu pohvaliti. Upravo na bazi rezultata u realizaciji programa predviđenog u prethodnom mandatu mi kampanju vodimo pod sloganom „Riječ je riječ“, jer smo građanima održali riječ i sve što smo obećali to smo i ispunili. Vjerujem da su građani to prepoznali, kada idu osvijetljenim ulicama, asfaltiranim putevima, kada šetaju novom glavnom gradskom ulicom, kao i pojedine kategorije građana čije smo interese i probleme prepoznali i pomogli da ih riješe.

NN: S kojim političkim partijama namjeravate formirati eventualne koalicije za formiranje vlasti u Vašoj opštini?

PAVIĆ: Demokratski narodni savez i ja lično smo otvoreni za razgovor sa svim političkim partijama u vezi s koalicijama za formiranje vlast.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.