Konferencija za medije GO DNS Prijedor

U organizaciji GO DNS Prijedor održana je redovna konferencija za medije gdje su se prisutnima obratili Zlatko Ritan zamjenik predsjednika GO DNS Prijedor, Olivera Brdar-Mirković potpredsjednik GO DNS Prijedor i Valentina Sovilj Odbornik DNS–a u Skupštini Grada Prijedora.

Redovna konferencija za medije je dio aktivnosti koje GO DNS provodi sa ciljem upoznavanja građana sa aktuelnostima u pogledu trenutne političke situacije u Gradu Prijedoru i pripremama za predstojeće izbore.

Zamjenik predsjednika GO DNS istakao je mišljenje da je i pored turbulentnih političkih dešavanja u proteklom periodu potrebno obezbijediti da građani ostvaruju svoja prava kako na lokalnom tako i na nivou RS i BiH i da ni na koji način ne smiju biti ucjenjivani zbog svog političkog opredjeljenja.

U nastavku obraćanja ukazao je na niz potreba i pitanja građana koje DNS prepoznaje i za koje će naći realne odgovore kroz svoj program rada.

Olivera Brdar-Mirković zahvalila se predstavnicima medija na aktivnoj ulozi i doprinosu u pogledu afirmacije pozitivnih vrijednosti i politika koje DNS realizuje zajedno sa građanima Prijedora. Rečeno je da DNS cijeni objektivno izvještavanje i slobodu medija, ali i da oštro osuđuje svaki pokušaj namjernog diskreditovanja članova i politike DNS kroz nesavjesno i neistinito izvještavanje putem privatnih i javnih medija.

Apelovala je na novinare da aspekta struke ukažu i osude pojavu jednostranog politički potpuno angažovanog informisanja. Posebno se osvrćući na rad Prijedor24H portala koji je zauzimajući stranu samo jedne političke opcije otpočeo medijsku hajku na sve aktivnosti i članove DNS.

DNS se nikada nije bavio politikanstvom neće to ni u narednom periodu raditi. Naš cilj je da vodimo pozitivnu kampanju i zajedno sa građanima nastavimo razvijati svoj grad.

Odbornik DNS u Skupštini Grada Prijedora Valentina Sovilj govorila je o mladima kao nezaobilaznom i važnom faktoru u politici DNS. Klub odbornika ove stranke davao je podršku mladima glasajući svaki put za sredstva u budžetu namijenjena projektima iz oblasti sporta, obrazovanja, kulturnog života i nevladinog sektora.

U DNS odnos prema mladima zasniva se na povjerenju ali i na obavezi prema svakom stavu i izrečenoj riječi.

“Mi ne smatramo da biti mlad može biti jedina refernca u vrednovanju. Iza mladog čovjeka mora stajati znanje i kvalitet.“

Jedini mogući način napretka i razvoja je međusobno uvažavanje svih generacija i zajednički rad na ostvarivanju boljih uslova za život.

[zakupljen reklamni prostor]

Comments are closed.