Na kandidatskoj listi 40 odsto mladih

Draško Rendić i Dragan Dragojević

Draško Rendić i Dragan Dragojević

Narodni demokratski pokret /NDP/ u Prijedoru na lokalne izbore izlazi sa listom od 34 kandidata za skupštinu grada, a za gradonačelnika, kako se ranije ova stranka izjasnila, podržava zajedničkog kandidata Saveza za promjene Dušana Berića.

Predsjednik Gradskog odbora /GO/ NDP Prijedor Dragan Dragojević rekao je da je u ovoj stranci došlo do prirodne smjene generacija i da su osnovna karakteristika liste NDP-a Prijedor mladi ljudi koji čine 40 odsto od ukupnog broja kandidata.

„Mladi su dobili priliku na listi NDP-a da se dokažu i da pokažu građanima da stereotipi o tom kako mladi nisu zainteresovani za politiku i samu svoju budućnost kao i budućnost ovog grada nisu tačni“, rekao je Dragojević na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je najavio da će NDP građanima Prijedora predstaviti program zasnovan na ekonomskoj politici i pokušaju sprečavanja konfrontacija, revanšizma i svega što je negativno u političkom smislu.

Zamjenik predsjednika GO NDP Prijedor Draško Rendić rekao je da slogan NDP-a „Od vas zavisi“ znači da od penzionera zavisi da li će biti veće penzije, od mladih zavisi hoće li imati posao, od radnika da li će imati veće plate ili minimalac i od građana zavisi da li će biti bolje.

„Ima resursa, samo se neadekvatno troše. To je srž slogana“, dodao je Rendić.

Autor: SRNA

Comments are closed.