Nastavljena izgradnja puteva u povratničkim naseljima

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i ministar za raselјene osobe i izbjeglice u Vladi Federacije BiH Edin Ramić obišli su nekoliko putnih pravaca koji su izgrađeni u povratničkim naselјima. Ovi projekti realizovani su u saradnji Grada Prijedora i federalnog ministarstva.

Ove godine Ministarstvo je obezbijedilo 315.000 KM za infrastrukturne projekte, dok za ove projekte Grad daje 40%, pojasnio je ministar Ramić. Zajedno sa drugim projektima poput izgradnje stambenih objekata ili pomoći privrednim subjektima, federalno ministarstvo je u Prijedor uložilo oko milion KM ove godine, dodao je on. Ramić je pohvalio saradnju sa Prijedorom.

– Prijedor, kao i druge sredine sa jačim budžetom, specifičan je po tome što zajednički finansiramo projekte izgradnje infrastrukture. Tako je lakše raditi, jer kad udružite sredstva, možete realizovati više projekata. Nadam se da ćemo u narednim godinama više sredstava ulagati u podršku zapošlјavanja mladih lјudi, kako bi oni opstali na ovom području – rekao je Ramić.

Saradnja u multietničkoj sredini kakva je Prijedor, dostigla je visok nivo, ocjena je gradonačelnika Milenka Đakovića.

– Ovo je jedan od elemenata saradnje sa federalnim ministarstvom i našim građanima, gdje zajedno učestvujemo u finansiranju izgradnje puteva. Mislim da ćemo tako nastaviti i dalјe, jer je ovo neophodan vid saradnje. I građani su zadovolјni. Ovakvom raspodjelom sredstava, lakše se finansira i može uraditi više projekata – poručio je Đaković.

U mjesnoj zajednici Petrovo/Ćela otvorena je dionica puta u mjestu Bastasi, dužine 1.250 m, te novi most. U finansiranju radova učestvovali su i mještani.

– Put koji je ovdje bio, rađen je prije više od 30 godina i bilo je vrijeme za rekonstrukciju. Građani su iskazali želјu da u tome učestvuju. Nakon nekoliko godina čekanja, došlo je do realizacije – rekao je predsјednik Skupštine grada Prijedorа Ajdin Mešić.

Otvorena je i dionica puta u Čarakovu, dužine 1.250 m, u kojoj su građani finansirali 60%, a Ministarstvo i Grad po 20%.

U Kozarcu su otvorene dvije rekonstruisane ulice, i to Omladinska ulica i Ulica Rade Kondića. U toku su radovi na asfaltiranju puta u zaseoku Matrići, MZ Trnopolјe.

Autor: Z.J. – Kozarski vjesnik

[zakupljen reklamni prostor]

Comments are closed.