Opštinski odbor Demokratskog narodnog saveza Prijedor-Saopštenje za javnost

Izbori su prošli i sada je vrijeme sumiranja rezultata, ali ono što je odlučujuće u tome je volja građana koju su oni iskazali 7.oktobra. Očigledno je da su građani prednost dali onima koji rade, a ne onima koji pričaju i da su upravo djela opredijelila glasače da daju punu podršku i kandidatu DNS-a za gradonačelnika i samom DNS-u.

Nevjerovatno je da i nakon izbora, da bi opravdao sebe, Dalibor Pavić koji je bio nosilac liste SNSD-a i dalje nastavlja obmanjivati birače i naše građane. Jedino je razlika u tome što sada nije tako osion kao što je bio u vrijeme kampanje jer su mu građani pokazali šta o njegovom vođenju kampanje misle. Ovom prilikom se pitamo da li Dalibor Pavić misli da Bošnjaci nisu građani Prijedora i da su oni došli s Marsa, pa se slučajno uključili u kampanju u Prijedoru.

Takav način ramišljanja je stran DNS-u i svakom poštenom građaninu u Prijedoru.Zašto kriviti Bošnjake što su oni izabrali kome će dati svoj glas, jer to su građani Prijedora koji ravnopravno učestvuju u životu Prijedora i žele da budućnost Prijedora grade sa svim njegovim građanima. Očigledno je da budućnosti sa Daliborom Pavićem i sličnim u ovome gradu nema.

Bošnjačke stranke su dobile 6901 glas u Prijedoru i to je znači bošnjačko tijelo koje je izašlo na izbore i koji su glasali za bošnjačke stranke. Kad se od toga odbije 4125 nevažećih glasova za gradonačelnika, ono što je razlika je broj Bošnjaka koji je glasao za gradonačelnika. Tako je očigledno da je Dalibor Pavić zaboravio da samo praznih listića 2257 što znači da je bilo ljudi, prvenstveno Bošnjaka koji nisu željeli da se izjasne ni o jednom kandidatu.

Svaki (grado)načelnik mora biti (grado)načelnik svih građana i dok god to Pavić i slični njemu ne shvate, Prijedor će uvijek biti na kojekakvim crnim listama. Normalno je da oni nisu zadovoljni brojem glasova za odbornike Skupštine grada, ali zaboravlja da nisu mogli dobiti glasove jer je on bio nosilac liste i svojom retorikom odvraćao građane od najveće stranke u Republici Srpskoj. Obzirom da se tokom cijele, nedavno održane, pres konferencije SNSD-a bavio rezultatima druge, a ne svoje političke opcije, govori da on nije ličnost koja može doprinositi saradnji dvije stranke i koja može toj saradnji voditi razvoj Prijedora.Nama bi bilo drago da on uvijek bude na čelu liste svoje stranke, zato što bi mi onda uvijek pobjeđivali i bili sigurni u svoju pobjedu.Međutim, normalno je da mi ne želimo, kao on, da se bavimo drugom strankom nego mi govorimo o svojim rezultatima. Zato će DNS nešto kasnije izaći na konferenciju za medije i komentarisati izborne rezultate na posljednjim lokalnim izborima.

OPŠTINSKI ODBOR DNS PRIJEDOR
Služba za informisanje

Comments are closed.