Pavić: DNS drži datu riječ

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza i gradonačelnik Prijedora, Marko Pavić u nedjelju je presjekao crvenu vrpcu na svečanom otvaranju dionice novoasfaltiranog puta u Busnovima, dužine 3.400 metara. Radi se o putu koji počinje kod osnovne škole u Busnovima i vodi prema Pađenima.

„Drago mi je što smo nakon sedam godina ponovo u situaciji da radimo nešto u Busnovima. Nadam se da je ovo tek početak radova i da ćemo još mnogo toga raditi i graditi u ovom selu“, rekao je gradonačelnik Marko Pavić i zahvalio se mještanima na ukazanom povjerenju na ovogodišnjim lokalnim izborima, ističući da to nije uvijek bilo tako, ali da je DNS navikao da radi i drži svoju datu riječ.

Načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove, Radan Vukadinović, rekao je da je za asfaltiranje ovog puta bilo neophodno izdvojiti oko 400 hiljada konvertibilnih maraka, te da je put u dužini od jednog kilometra širok 3,5 metara, a ostatak dionice ima širinu od 3 metra.

„Zadovoljni smo što nas je vrijeme dobro poslužilo i što smo, s obzirom na doba godine, ipak uspjeli završiti sve radove na asfaltiranju puta“, dodao je Vukadinović.

Mještani Busnova uručili su gostima i prigodne poklone, a ispred njih skupu se obratio predsjednik Mjesnog odbora DNS-a, Rade Radanović, ističući da su svi mještani vrlo srećni što nakon asfaltiranja puta u njihovom selu imaju priliku da ugoste gradonačelnika Marka Pavića i rukovodstvo Demokratskog narodnog saveza.

„Mi smo naš posao odradili ove godine na izborima i evo već smo u prilici da ubiremo plodove toga rada. Zahvaljujemo se DNS-u i gospodinu gradonačelniku što su prepoznali naše potrebe i asfaltirali ovaj put“, kazao je Radanović i dodao da se nada da će se ovakva dobra saradnja nastaviti i da će se još mnogo toga graditi na ovom području.

U ime crkvene zajednice Busnova, sveštenik Siniša Vidović, zahvalio se svim zaslužnima za realizaciju ovog značajnog projekta i rekao da će ovaj asfaltni put u mnogome olakšati život, kretanje i rad mještanima ovog sela.

Prema riječima mještana, put se i do sada dobro održavao i nasipao, ali se ljeti dizala velika prašina, koja je otežavala disanje i nesmetan život i rad u ovom selu. Navode da im je veliki problem, još uvijek, struja, čiji napon često varira i tako nanosi štetu uređajima u domaćinstvima.

„SNSD nam je proteklih godina, a i ove, obećavao da će riješiti naš problem, ali sve što je od tih obećanja ostalo jesu bandere, na koje ni do dan-danas nisu postavljeni kablovi“, rekao je jedan stariji mještanin Busnova, koji je želio ostati anoniman.

Ovom skupu je prisustvovao i potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza Republike Srpske i ministar saobraćaja i veza u Vladi RS, Nedeljko Čubrilović.
dnsprijedor.org

Comments are closed.