Pitanje statusa RS ne smije ostati pod žitom i čekati akcije Bakira Izetbegovića

Izjava Bakira Izetbegovića u svakom normalnom društvu i zajednici, trebala je da dovede do zajedničkog odgovora svih partija iz Republike Srpske i demonstracije jedinstva i odlučnosti kako to naš narod i doživljava i traži.

Umjesto toga kolege iz SDS-a i PDP-a su kao odgovor Bakiru Izetbegoviću ponudili nove napade na Dodika i dalje pokušavaju da međusrpskim svađama dovedu do podjeljenog naroda i društva jer u tome vide jedinu šansu da iz Bakirove čekaonice dobiju poziv postanu vlast u Savjetu ministara i Parlamentranoj skupštini BiH uprkos odluci naroda i glasača da im to povjerenje uskrati.

Zato je njihova kritika Bakira Izetbegovića mlaka i neiskrena baš kao i OHR-a i nekih ambasada, a da ne govorimo o onim koji se nisu ni oglasili i tiho podržavaju fašističke projekcije i prijetnje.

Bošnjački narod je kao i svi drugi narodi dobar i zabrinut za budućnost i na njemu je odluči da li je prihvatljivo to što radi i nudi Bakir Izetbegović a srpski je već odlučio!

Ujedinjena Srpska smatra da pitanje statusa Republike Srpske ne smije ostati pod žitom i čekati akcije Bakira Izetbegovića i onih koji ga podržavaju. Oni hoće sukobe i to pripremaju i o tome javno govore.

Mi ćemo poslati svim partijama predlog da se afirmacija našeg prava na samoopredjelenje ugradi i u partijske odluke svih partija ali i odluke Narodne skupštine.

Pa ako iz BiH bude poruka ljubavi možda se samoopredijelimo da opstanemo i gradimo zajednički život, ali svakako ćemo svoje pravo afirmisati i zadržati po Povelji Ujedinjenih Nacija i svim Evropskim konvencijama!

Izvor: Ujedinjena Srpska

Comments are closed.