Podrška kandidaturi Dušana Berića za gradonačelnika

28-Prijedor---lideri-stranaka-Saveza-za-promjene

Lideri članica Saveza za promjene u Prijedoru su sinoć izrazili podršku kandidaturi Dušana Berića za gradonačelnika Prijedora.

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić rekao je da je došlo vrijeme da Prijedor doživi promjene, da je sazrela situacija za drugu opciju, da je suviše dugo jedna opcija na vlasti u Prijedoru i da je to ostavilo posljedice po život.

„Samo su dva kandidata /za gradonačelnika Prijedora/. Ovo je specifična situacija. Biće sigurno jaka izborna borba. Mi smo ubijeđeni da će naš kandidat, s obzirom na iskustvo, svoju pozadinu i povjerenje građana, koje nikada nije ni na kakav način izigrao, dobiti podršku građana Prijedora“, rekao je Bosić novinarima u Prijedoru.

Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović rekao je da je potpuno izvjesna podrška svih članica Saveza za promjene kandidatu za gradonačelnika Prijedora Dušanu Beriću.

„Prijedor je jedan od gradova u kojem se sudaraju dva koncepta i dva politička bloka – onog koji vodi Republiku Srpsku i onog koji čine stranke Saveza za promjene. Mi smo ubijeđeni da će doći do promjene i u gradu Prijedoru i da je Dušan Berić izuzetno kvalitetan, dobar i odlučan čovjek koji je dovoljno ozbiljan i dovoljno oprezan da zna šta je to potrebno uraditi u Prijedoru“, rekao je Borenović.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica rekao je da je uvjeren da građani imaju mnogo više razloga da u Prijedoru izaberu Dušana Berića.

„On je domaćin, privrednik, Prijedorčanin, čovjek koji voli ovaj grad, koji će domaćinski upravljati ovim gradom i odnositi se prema ljudima ljudski, a prema prirodnim i ljudskim potencijalima na najbolji mogući način“, rekao je Mihajlica.

Potpredsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Krsto Jandrić rekao je da očekuje da u Prijedoru dođe do praktičnih i zvaničnih promjena u odnosu na prethodni period gdje je praktično vladala samo jedna stranka.

28-Prijedor---obiljezeno-26-godina-od-osnivanja-SDS-a-u-Prijedoru

„Ja imam običaj često da kažem, i da su sve pozlatili, i da su sve najbolje uradili, ipak za određen period treba da dođe do promjena. Ja sam ubijeđen da će do njih doći i da će građani podržati Dušana Berića kao što su ga podržale članice Saveza za promjene, a među njima i NDP“, dodao je Jandrić.

Predsjednik Gradskog odbora /GO/ SDS Prijedor Dušan Berić rekao je da je on predstavnik iz naroda i da u Prijedoru očekuje pobjedu naroda, a ne pobjedu stranaka.

„Ja sam čovjek koji ćitav život svoje plate zarađujem u privredi. Budžet je svetinja i svaka para mora biti racionalno utrošena“, rekao je Berić.

Javnom tribinom prijedorski SDS obilježio je sinoć 26 godina od osnivanja ove stranke u Prijedoru, a potpisan je i sporazum podrške zajedničkom kandidatu Saveza za promjene za gradonačelnika Prijedora Dušanu Beriću.

Za 1. avgusta iz GO SDS Prijedor najavljen je skup u selu Marićka kod Prijedora, na mjestu gdje je 1990. godine Jovan Rašković osnovao prijedorski SDS.

Autor: SRNA

Comments are closed.