Potpisan sporazum o saradnji DNS-a i PUPRS-a

Demokratski narodni savez (DNS) i Partija ujedinjenih penzionera Republike Srpske (PUPRS) potpisali su danas u Prijedoru Sporazum o međusobnoj saradnji i podršci kandidatu DNS-a za načelnika opštine Prijedor na predstojećim lokalnim izborima početkom oktobra. Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da je sporazum plod dugogodišnje korektne saradnje dvije partije. „Mi u DNS-u smo obradovani ovakvim potezom PUPRS i smatramo da ćemo zajednički dobiti načelnika koji će uspješno predstavljati opštinu Prijedor i vlast koja će štititi interese i prava penzionera. Smatramo da će saradnja, kao i do sada, biti izuzetno korektna, uz stalno nastojanje da se poboljša materijalni i drugi položaj penzionera“, rekao je Pavić. On je naglasio da je DNS, kao partija i kao vlast u Prijedoru, pokazala da brine o penzionerima, te da je upravo takav odnos prema njima i prema PUPRS rezultirala današnjim dogovorom.
„Iskreno se nadam da će dogovor biti proširen na sve opštine u Republici Srpskoj gdje DNS bude imao svog kandidata, jer smo zainteresovani da sa ovom strankom sarađujemo na cijelom području Srpske“, istakao je Pavić. Predsjednik PUPRS Ilija Stevančević je istakao da je Glavni odbor ove partije donio odluku da opštinski odbori idu samostalno na lokalne izbore u svim opštinama, a da će podržati kandidate za načelnike opština onih partija za koje cijene da su u svom dosadašnjem radu učinili nešto više za opštine kojima rukovode. „Zato smo se odlučili da podržimo kandidata DNS-a u Prijedoru, jer znamo šta je učinjeno u ovom gradu poslije rata i šta se planira uraditi da bi se zaposlio što veći broj građana i obezbijedilo zapošljavanje mladih, koji tako neće napuštati ovaj grad i Srpsku“, rekao je Stevančević.
On je dodao da se članovi PUPRS nadaju da će kandidat DNS-a za načelnika opštine u Prijedoru u svom programu iskazati brigu za sve građane.“Smatramo da je riječ o pravednoj i politički zreloj partiji, čiji vrh zna prepoznati muke svih ljudi, a to je posebno pokazao sadašnji načelnik opštine Marko Pavić, koji je iskazao posebno razumijevanje za penzionere Prijedora i njihov težak položaj, budući da penzije nisu usklađivane od 2005. godine“, rekao je Stevančević.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.