Poziv građanima da nezadovoljstvo izraze protestima

11-Prijedor---celnici-PDP-a

Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović izjavio je da odgovorne političke strukture koje su građani izabrali imaju puni legitimitet i pravo da pozovu građane da idućeg mjeseca izraze nezadovoljstvo nekom vrstom protesta.

„Očekujem da ćemo unutar Saveza za promjene dobiti podršku za to. Građani od nas to traže. Ovo što mi govorimo, to nisu naši hirovi, to su zahtjevi koji dolaze od građana“, rekao je Borenović novinarima u Prijedoru gdje je večeras održana javna tribina u organizaciji Gradskog odbora PDP-a Prijedor.

Govoreći o kandidatima za načelnike opština i gradonačelnike, Borenović je rekao da lideri stranaka koje čine Savez za promjene imaju vrlo korektnu komunikaciju i saradnju i da im je zajednički interes da tu vrstu dobre komunikacije spuste i na lokalni nivo.

„To nije nimalo jednostavno jer postoje određene lokalne sredine koje su izuzetno, izuzetno složene zato što postoje određeni lični animoziteti. Nama je stalo da se ti lični animoziteti što više demistifikuju i razbijaju i da se ide sa porukom koja će kreirati što veći broj zajedničkih kandidata Saveza za promjene“, naveo je Borenović.

Prema njegovim riječima, računica je jednostavna i dvije trećine kandidata trebalo bi da dođu iz SDS-a, a jedna trećina iz PDP-a i NDP-a.

„Ovdje je najvažnija iskrena podrška. Ako smo zajedno, onda ćemo jednako snažno raditi i za čovjeka iz SDS-a, i za čovjeka iz PDP-a i za čovjeka iz NDP-a i na taj način pokazati da smo dovoljno politički zreli da građanima pružimo alternativu“, zaključio je Borenović.

11-Prijedor---javna-tribina-PDP-a

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak podsjetio da je da je PDP ispunio dva ključna obećanja.

„Prvo je da BiH i Republika Srpska idu ka Evropskoj uniji. Predana je aplikacija za članstvo i sve to sa stabilnom i čvrstom međunarodnom pozicijom Republike Srpske. Ja odgovorno tvrdim ili, evo, ako bilo ko može neka to demantuje, da Republika Srpska nikad nije imala bolji međunarodni položaj nego što ga ima danas i to je jedna krupna stvar na koju smo ponosni“, rekao je Crnadak.

Prema njegovim riječima, druga stvar je što je PDP zajedno sa partnerima u Savezu za promjene stvorio po prvi put atmosferu i demonstrirao iskrenu političku volju da se uđe u ozbiljan obračun sa korupcijom.

„Poslali smo poruku javnosti da je moguće ući u obračun sa korupcijom. Tužioci, sudije, SIPA, sve institucije imaju potpuno odriješene ruke da rade svoj psoao. Smatram da smo stvorili jedan dobar ambijent po prvi put da se to može raditi i očekujemo rezultate“, dodao je Crnadak.

Tribini su, osim članstva PDP-a iz Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Oštre Luke, prisustvovali i predstavnici SDS-a, NDP-a i Srpske radikalne stranke Republike Srpske.

Autor: SRNA

Comments are closed.