Rodić: “Autotransport” svijetli primjer oporavka nakon stečaja

“Autotransport” je primjer kako se preduzeće može podići iz stečaja i pretvoriti u samoodrživ subjekat, poručio je Dragutin Rodić, kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora. On je naglasio da će, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, raditi na jeftinijem javnom prevozu za određene kategorije stanovništva.

Primarno mjesto u politici DNS-a zauzimaju ekonomija i zapošljavanje, i upravo je zato kampanja bila usmjerena na posjete privrednim subjektima, rekao je Rodić.

– Obilazili smo privatna preduzeća. Sad smo posjetili i javno preduzeće “Autotransport”. Ovo preduzeće je svijetli primjer kako se može izaći iz stečaja jer je ovo danas samoodrživo preduzeće – izjavio je Rodić.

Prošle godine urađen je elaborat razvoja “Autotransporta”, i ideja je da on postane javno gradsko preduzeće koje će zadovoljiti potrebe građana za javnim prevozom, poručio je Rodić. Plan je i da za određene kategorije prevoz bude pristupačniji.

– Vodićemo računa o određenim kategorijama stanovništva, tako što ćemo uz subvenciju grada omogućiti jeftinije usluge. Tu prije svega mislim na penzionere, određen dio školske omladine. Na taj način stvorićemo uslugu koja je prihvatljiva građanima i koja će naići na dobar prijem – rekao je Rodić.

Nakon stečaja “Autotransport” se uspješno vratio na tržište, zahvaljujući podršci grada, dobroj organizaciji rada i domaćinskom poslovanju, naveo je direktor ovog preduzeća Mićo Rokvić. U planu je dalje unapređenje usluga, kao i nabavka električnih autobusa.

– Intenzivno radimo na nabavci električnih autobusa. Budući da smo jedino preduzeće na područu RS koje je u vlasništvu grada imamo mogućnost da apliciramo za sredstva iz evropskih fondova koji podržavaju nabavku električnih autobusa. I to je ozbiljan plan na kojem trenutno radimo – rekao je Rokvić.

Pandemija je značajno otežala poslovanje prevozničkih preduzeća smanjivši obim posla, ali Rokvić očekuje da će uz podršku grada i ovaj problem biti uspješno prevaziđen.

Autor: Z.J. – Kozarski vjesnik

Comments are closed.