Rodić: Neophodna veća ulaganja u kulturu

Bez kulture nema napretka društva i zato je neophodno njegovati vlastitu kulturu i ulagati u razvoj kulturnih institucija. Poručio je ovo Dragutin Rodić, kandidat Demokratskog narodnog saveza za gradonačelnika Prijedora.

– Kultura je temelj društva i trajni zalog za budućnost, na kojem se izdiže moderna civilizacija. Želimo da unaprijedimo djelovanje u ovom pravcu i da ponudimo ono najbolje što imamo u domenima nacionalnog identiteta. Nastojaćemo da proširimo postojeće kapacitete institucionalnog djelovanja – dodao je on.

Rodić smatra da se posebna pažnja mora posvetiti kulturno-umjetničkom amaterizmu.

– Priredbe amatera su gotovo jedini način da stanovništvo, posebno u ruralnim oblastima, učestvuje u kulturnom životu. Kulturno-umjetnički amaterizam jača civilno društvo i od izuzetne je važnosti za jačanje i razvijanje nacionalnog i kulturnog identiteta – smatar Rodić.

Obećava da će, ukoliko mu građani na izborima ukažu povjerenje, značajna sredstva ulagati u razvoj kulturnih ustanova, kako profesionalnih, tako i amaterskih. Prijedor je, kaže on, i do sada bio prepoznatljiv po brojnim značajnim kulturnim događajima.

Autor: B.D. – Kozarski vjesnik

[zakupljen reklamni prostor]

Comments are closed.