Saopštenje za javnost OO DNS Prijedor-Opština nije prezadužena

Nije nam bila namjera da se sa Opštinskim odborom SNDS-a raspravljamo o uspjesima naših stranaka, a nama naročito nije namjera da raspravljamo o uspjesima druge stranke na ovim izborima. Nas interesuje naša stranka i mi smo zadovoljni rezultatom koji smo postigli. Ako je SNSD zadovoljan rezultatom za Skupštinu grada kada je postigao manji broj glasova nego 2010.godine i 2008.godine, onda smo i mi zadovoljni. Takođe, ako su zadovoljni s tim što je njihov kandidat za gradonačelnika imao 7500 glasova manje nego naš kandidat i mi smo time zadovoljni, tako da o tome mi ne bi željeli diskutovati.

S druge strane, normalno je da kad neko gubi ima pravo da se ljuti i SNSD ide dalje i postavlja određena pitanja. Umjesto našeg odgovora na pitanja koja je SNSD uputio našem načelniku, dostavićemo materijalne dokaze. Kada je u pitanju izgradnja glavne ulice, dostavljamo Rješenje o imenovanju komisije za izbor najpovoljnijeg ponuđača i neka predsjednika te komisije g-dina Dragu Tadića pitaju za sve što je vezano za glavnu ulicu.

Kada je u pitanju zaduženje opštine, SNSD uporno pokušava da opštinu Prijedor prikaže kao prezaduženu i opštinu koja nije povoljna destinacija za investicije. Nije nam poznato zašto im treba ta obmana javnosti, a kao dokaz da nisu ni po tom pitanju u pravu, javnosti na uvid dostavljamo izjave ministra finansija RS Zorana Tegeltije vezano za prezaduženost opština gdje je očigledno da Prijedor ne spada u grupu opština koje su zadužene više od 10 odsto budžeta u prethodnoj godini.

Ono što je najinteresantnije je što se potencira na tome da je naše saopštenje bilo upereno protiv njihovog nosioca liste i braneći njega postavljaju ova pitanja, umjesto da postave pitanje tom istom nosiocu liste zašto je glasao za novo zaduženje Republike Srpske kada je na Skupštini RS zvanično utvrđeno da je RS u deficitu od 126 miliona KM. Pitamo se kako bi se ponašali da je nešto slično i u opštini. Smatramo da čovjek ne može imati dva lica, jedno je pravo, a sve drugo su obmane.

Informativna služba DNS-a neće više odgovarati na bilo kakva pitanja niti želi polemiku o ovim pitanjima. Za DNS su birači mjerodavni i oni su svoje rekli i nema više potrebe za bilo kakvom polemikom.

OPŠTINSKI ODBOR DNS PRIJEDOR
Služba za informisanje

Comments are closed.