Saopštenje za javnost Opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Prijedor

Povod za ovo saopštenje Opštinkog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Prijedor je neočekivana reakcija Službe za informisanje Opštinskog odbora DNS Prijedor povodom konferencije za novinare koju su 24.10.2012. godine održali predsjednik Opštinskog odbora SNSD Prijedor Drago Tadić i predsjednik Izvršnog odbora SNSD Prijedor Dalibor Pavić, kao i direktan atak na Dalibora Pavića nosioca odborničke liste SNSD za Skupštinu grada Prijedor.

Na pomenutoj konferenciji za novinare nosilac odborničke liste SNSD Dalibor Pavić izjavio je da je na rezultat za gradonačelnika Prijedora u velikoj mjeri uticalo to što Bošnjački narod nije imao svog kandidata za gradonačelnika, veoma veliki broj nevažećih listića kao i nestručan rad Gradske izborne komisije. Tom prilikom je rečeno da je prema analizama SNSD-a oko pet hiljada Bošnjaka dalo podršku kandidatu DNS-a Marku Paviću od toga četiri hiljade redovnih glasača i hiljadu glasača koji glasaju putem pošte.

Mi u SNSD-u nismo rekli da Bošnjaci koji žive u gradu Prijedoru nisu građani ovog grada, niti smo im osporavali pravo glasa, kako to javnosti želi da predstavi Služba za informisanje DNS-a već smo pri osvrtu na protekle izbore iznijeli činjenice i podatke koji se mogu provjeriti na zvaničnom sajtu Centralne izborne komisije BiH. Postavlja se pitanje zašto neko želi da od građana Prijedora sakrije podatak da je jedan od presudnih faktora za izbor Marka Pavića za gradonačelnika Prijedora bila podrška birača iz reda bošnjačkog naroda?

Poznato je da je predsjednik DNS na početku izborne kampanje najavio da je izborni cilj ove partije mjesto gradonačelnika i 16 odbornika. Jasno je da DNS nije u potpunosti ostvari izborni cilj obzirom da ima samo 9 odbornika i 1 obornika iz reda nacionalnih manjina. Postavlja se pitanje da li je to razlog zbog kojeg ste lično veći dio vašeg saopštenja posvetili nosiocu odborničke liste SNSD-a Daliboru Paviću?

Opštinski odbor SNSD-a Prijedor je jedna od petnaest opštinskih organizacija SNSD-a u Republici Srpskoj koja je zadržala isti ili popravila rezultat u odnosu na lokalne izbore održane 2008. godine. Po rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija BiH, SNSD će u gradskoj skupštini u Prijedoru imati sedam odbornika, kao i u prethodnom sazivu, a kandidat SNSD za gradonačelnika Drago Tadić osvoio je 11080 glasova što je u odnosu na 2008. godinu više za 3524 glasa.

Obzirom da u Vašem Saopštenju za javnost govorite i o obmanjivanju javnosti upućujemo javno dva pitanje gradonačelniku Prijedora Marku Paviću koji je i predsjednik DNS-a:
1. Da li je tačan podatak da je opština Prijedor u Vašem mandatu zaključno sa 31.12.2011. godine zadužena 42,760,465.00 KM od čega glavnica iznosi 24,556,637.00 KM, a kamata 18,203,818.00 KM? i
2. Da li je tačno da će se kredit za rekonstrukciju glavne ulice koja je koštala 6,574,440.00 KM otplatiti tek 2027. godine?

Opštinski odbor SNSD Prijedor
Služba za informisanje

Comments are closed.