SDS Prijedor-Borislav Bojić: Izbore organizovati svake četiri godine za sve nivoe vlasti

gradski odbor sds prijedor-novogodisnji prijem 1Predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prijedor Borislav Bojić izjavio je da će SDS biti spreman za eventualnu izmjenu izbornog zakonodavstva u BiH po kojoj bi se izbori organizovali svake četiri godine na svim nivoima, a ne smjenjivali lokalni i opšti izbori svake dvije godine.

„Pozitivno bi bilo smanjenje troškova izbora i to što bismo poštedjeli narod predizbornih kampanja svake druge godine, a negativno bi bilo usložnjavanje samog izbornog procesa jer i na svega dva listića imamo nedopustivo velik broj nevažećih listića, a koliko bi ih tek bilo kad bi se glasalo na pet glasačkih listića istovremeno“, rekao je Bojić novinarima u Prijedoru gdje je sinoć GO organizovao novogodišnji prijem.

On je dodao da rasprava o ovoj mogućnosti nije formalno u zakonodavnim organima, ali se o toj mogućnosti priča odranije i za očekivati je da dođe i do parlamentarne procedure.

„Lično smatram da bi bilo bolje organizovati izbore svake četiri nego svake dvije godine“, dodao je Bojić.

gradski odbor sds prijedor-novogodisnji prijem 2Govoreći o nedavnom sastanku rukovodstva SDS-a sa stranačkim funkcionerima lokalnih odbora, Bojić je najavio znatniju pažnju stranke u Novom Gradu, Prijedoru i Banjaluci radi postizanja većeg uspjeha na narednim izborima.

„Procijenili smo da ima odbora u kojima stranka treba da bude prisutnija i aktivnija i da osposobi stranačku infrastrukturu. Dobili smo Prnjavor, Gradišku, Kozarsku Dubicu, Kostajnicu, Krupu na Uni i, uslovno rečno, Oštru Luku, dok su u Novom Gradu, Prijedoru i Banjaluci koalicioni partneri na republičkom nivou zadržali vlast na lokalnom“, naveo je Bojić.

SDS je u prošlom sazivu u lokalnom parlamentu u Prijedoru imao četiri odbornika, a u novom ih ima pet. U predizbornoj kampanji u Prijedoru predsjednik SDS-a Mladen Bosić nije prisustvovao niti jednom stranačkom skupu, javnoj tribini ili konferenciji za novinare.
K.P. – GradPrijedor.com

Comments are closed.