SNSD: Pavić – Predsjednik GIK-a Škondrić falsifikovao i antidatirao izjavu člana biračkog odbora

Član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Dalibor Pavić tvrdi da je predsjednik Gradske izborne komisije Prijedor Željko Škondrić, odgovarajući na jedan od prigovora SNSD-a, falsifikovao izjavu jednog člana biračkog odbora.

„Štaviše, odluku GIK-a kojom se prigovor SNSD-a odbija kao neosnovan, Škondrić je potpisao 10. oktobra, a pisana izjava člana biračkog odbora GIK-u je upućena dan kasnije, tako da je GIK tu izjavu ne samo falsifikovao nego i antidatirao“, izjavio je Pavić Srni.

On je podsjetio da je SNSD prijedorskom GIK-u na sam dan izbora uputio više prigovora za više biračkih mjesta, a da se jedna od najočiglednijih nepravilnosti desila u biračkom mjestu Busnovi gdje je prije početka glasanja birački odbor borojanjem utvrdio 683 glasačka listića za gradonačelnika i 786 za odbornike, a po završetku glasanja 850 za gradonačelnika i 849 za odbornike.

„Pitamo se otkud naveče višak od 167 listića za gradonačelnika i 63 listića za skupštinu? Takođe se pitamo otkud ujutro 683 listića za gradonačelnika, a 786 za odbornike, ako ovo biračko mjesto ima 818 birača? Kako je moguće da proces glasanja uopšte počne ako se ima manje izbornog materijala nego birača?“, pitao je Pavić.

Pavić je Srni dostavio zapisnik sa biračkog mjesta Busnovi koji su potpisali dva člana i predsjednik biračkog odbora Saša Pantoš, Mladen Kondić i Brane Vučković, a u kojem se konstatuje višak listića i odluku GIK-a od 10. oktobra u kojoj se navodi da je pet članova biračkog odbora, među kojima i Pantoš, negiralo navode SNSD-a.

„Pitamo se kako se predsjednik GIK-a Željko Škondrić 10. oktobra mogao pozvati na izjavu člana biračkog odbora Saše Pantoša kada ju je Pantoš GIK-u poslao tek 11. oktobra? Pantoš je u toj svojoj izjavi ostao dosljedan svemu onome što je potpisao i na dan izbora u zapisnik biračkog odbora, zajedno sa Vučkovićem i Kondićem“, kazao je Pavić koji je dostavio Srni i primjerak ove izjave ovjerene u Doboju gdje Pantoš radi.

Prijedorski SNSD pozvao je juče predsjednika GIK-a Prijedor Željka Škondrića i sve članove ovog organa da podensu ostavke jer nisu reagovali na očigledne nepravilnosti izbornog procesa, jer su nestručno vodili izborni proces u Prijedoru i jer su se pred njihovim očima otvarale vreće sa biračkim materijalom u hodnicima Sportske dvorane „Mladost“, kako sive u koje se skladišti neiskorišteni materijal, tako i plave i žute koje su Centralnoj izbornoj komisiji BiH morale da se dostave neotvarane.

Predsjednik GIK-a Prijedor Željko Škondrić izjavio je danas Srni da je sve u vezi sa prigovorom SNSD-a na izborni proces na biračkom mjestu Busnovi GIK uradio u skaldu sa zakonom i da se taj postupak vodi pred CIK-om BiH.
SRNA

Comments are closed.