SNSD Prijedor: Činjenice provjeriti u CIK-u

SNSD ne smatra da Bošnjaci koji žive u Prijedoru nisu građani ovog grada, niti im osporava pravo glasa, kako to javnosti želi da predstavi DNS, već iznosi činjenice koje se mogu provjeriti u Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

„Pitamo se zašto neko želi da od građana Prijedora sakrije podatak da je jedan od presudnih faktora za izbor Marka Pavića za gradonačelnika Prijedora bila podrška birača iz reda bošnjačkog naroda?“, navodi se u reagovanju Oštinskog odbora SNSD Prijedor na jučerašnje saopštenje OO DNS Prijedor u kojem se kaže da svaki (grado)načelnik mora biti (grado)načelnik svih građana.

SNSD jučerašnje saopštenje DNS-a smatra direktnim atakom na nosioca odborničke liste SNSD-a za Skupštinu grada Prijedora Dalibora Pavića jer DNS tvrdi da „Dalibor Pavić i dalje nastavlja obmanjivati birače i građane“.

„Kada je riječ o obmanjivanju, SNSD javno pita gradonačelnika Prijedora Marka Pavića da li je tačan podatak da je opština Prijedor u njegovom mandatu zaključno sa krajem 2011. godine zadužena 42.760.465 KM od čega glavnica iznosi 24.556.637 KM, a kamata 18.203.818 KM i da li je tačno da će se kredit za rekonstrukciju glavne ulice, koja je koštala 6.574.440 KM, otplatiti tek 2027. godine“, ističe SNSD.

U saopštenju se navodi da je predsjednik DNS-a na početku izborne kampanje najavio da je izborni cilj ove partije mjesto gradonačelnika i 16 odbornika.

„Jasno je da DNS nije u potpunosti ostvario izborni cilj s obzirom na činjenicu da ima samo devet odbornika i jednog odbornika iz reda nacionalnih manjina. Postavlja se pitanje da li je to razlog zbog kojeg ste lično veći dio vašeg saopštenja posvetili nosiocu odborničke liste SNSD-a Daliboru Paviću?“, navodi se u saopštenju SNSD-a.

OO SNSD Prijedor podsjeća da je jedna od petnaest opštinskih organizacija SNSD-a u Republici Srpskoj koja je zadržala isti ili popravila rezultat u odnosu na lokalne izbore 2008. godine.

Prijedorski DNS juče je saopštio da „budućnosti sa Daliborom Pavićem i sličnima u ovome gradu nema“ i da SNSD nije zadovoljan brojem glasova za odbornike u Prijedoru, ali da „zaboravljaju da nisu mogli dobiti glasove jer je Dalibor Pavić bio nosilac liste i svojom retorikom odvraćao građane od najveće stranke u Republici Srpskoj“.

Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.