Stevandić: Prvo treba imenovati srpske kadrove koji su prošli procedure

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je da Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamenta BiH neće učestvovati u nikakvim aktivnostima sve dok na nivou BiH ne budu imenovani srpski kadrovi koji su prošli konkursne procedure.

– O prijedlogu da Selmo Cikotić bude izabran za ministra bezbjednosti glasaćemo za ili protiv – vidjećemo, tek kada budu imenovani direktor Regulatorne agencije za telekomunikacije (RAK) iz Republike Srpske, direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugi srpski kadrova koji su prošli konkursne procedure – precizirao je Stevandić.

Imenovanje srpskih kadrova iz Republike Srpske, naglasio je, ne treba ucjenjivati naknadnim ili prethodnim imenovanjem ministra bezbjednosti BiH.

– Taj ultimatum SDA će biti odbačen. Nadam se da će kolege iz opozicije, iz SDS-a i PDP-a, to razumijeti, da neće ponovo praviti cik kombinacije sa SDA i HDZ, nego da će držati stranu oficijelne Republike Srpske – rekao je na konferenciji za novinare Stevandić, koji je i predsjednik Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

On je dodao da je Ujedinjena Srpska potpuno spremna za predstojeće lokalne izbore, te da ova stranka bilježi najbrži rastući brend i spada među najorganizovanije političke partije u Republici Srpskoj.

– Ujedinjena Srpska u više mjesta ima kandidate za načelnike opština gdje na izbore ide samostalno, a u dosta mjesta dogovorili smo podršku sa SNSD-om – podsjetio je Stevandić.

Gradski odbor Ujedinjene Srpske Banjaluka, napomenuo je, da će potpisati koalicioni sporazum o podršci kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igoru Radojičiću, a takav sporazum će u narednim danima biti potpisan i sa kandidatom SNSD-a za gradonačelnika Prijedora.

Izvor: SRNA – Glas Srpske

[Zakupljen reklamni prostor]

Comments are closed.