Tadić: Lokalni mediji favorizuju DNS

Drago Tadić, predsjednik OO SNSD Prijedor, kandidat za načelnika opštine Prijedor i poslanik u Narodnoj skupštini RS

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Prijedor podržava postojanje lokalnih medija, ali se ne slaže sa uređivačkom politikom koja favorizuje samo jednu političku partiju kakav je slučaj u Prijedoru, rekao je danas predsjednik Opštinskog odbora SNSD Prijedor Drago Tadić.

„Nažalost, i posljednjih mjesec dana svjedoci smo da praktično nijedne partije nema niti se može oglasiti u IPC `Kozarski vjesnik` osim Demokratskog narodnog saveza /DNS/“, rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je izrazio uvjerenje da su kući u čijem sastavu djeluju radio, televizija i sedmične novine, potrebne radikalne promjene, a da se ona sada nalazi u blokadi jer nije objavila SNSD-ov demant na Soviljevu izjavu da je najjača partija odnosno SNSD namjerno blokirao račun lokalnih medija putem Poreske uprave kako bi spriječio njihov rad.

„Sovilj je član DNS-a. Meni to ne smeta, ali oni bi trebalo da bude stranački neopredijeljen. Evo, i pored poziva, njegovi novinari ni danas nisu došli na ovu konferenciju za štampu“, kazao je Tadić.

On je dodao da je OO SNSD Prijedor imao namjeru da koristi usluge loklanih medija u predstojećoj predizbornoj kampanji i da i na taj način popravi finansijsko stanje ove kuće, ali da je na zahtjev za dostavljanje cjenovnika usluga dobio odgovor da je kuća trenutno u finansijskim problemima i da će se javiti kada te probleme riješi.

„Političke partije mogu da se obrate Vama kako bi mogle planirati korištenje usluga vaše medijske kuće u predstojećoj predizbornoj kampanji, ali vi to očigledno ne želite, jer ste se opredijelili kojoj političkoj partiji želite na raspolaganje da stavite svoje usluge. Vaša medijska kuća je javni servis DNS-a jer je koordinator za informisanje ove stranke urednik Radio-televitije Prijedor, Tanja Mandić“, naveo je Tadić dio demanta kojeg lokalni medij nije objavio.

Tadić je rekao da je od Sovilja dobio odgovor da nije dužan objaviti demant, jer ovaj lokalni medij u izvještajima o blokadi računa nije pomenuto ime bilo koje stranke, dodajući da SNSD od Sovilja zahtijeva javno izvinjenje zbog netačnih i neosnovanih tvrdnji upućenih na račun SNSD i njegovih članova.

Poreska uprava Republike Srpske /RS/ blokirala je krajem juna račun Informativno-poslovnom centru „Kozarski vjesnik“ zbog duga ovoj instituciji od 37.000 KM i kamata od 13.000 maraka, a račun je u međuvremenu odblokiran.

Osim o lokalnim medijima, Tadić je na konferenciji za novinare govorio i o predizbornim kampanjama DNS-a i SDS-a.

„Predsjednik DNS-a Marko Pavić nakon sjednice Glavnog odbora ove stranke, održane nedavno u Drvaru, na određen način se ogradio od koalicije sa SNSD-om govoreći da DNS ne podržava sve odluke Vlade RS, da oni tu koaliciju shvataju onoliko koliko imaju vlasti i novaca, da kadrovi SNSD-a nisu zaslužili svoje pozicije strukom nego ljepljenjem plakata SNSD-a“, anveo je Tadić.

Prema njegovim riječima, kampanja je krenula i DNS-u sada nisu potrebni ni SNSD ni Milorad Dodik i DNS se od njih okrenuo jer su sada u pitanju lokalni izbori.

„Sada se postavlja pitanje kako će reagovati Vlada jer nije korektno biti u koaliciji samo kad ti nešto treba, a od nje se onda ograđivati pred izbore. Okretanje protiv SNSD-a je poziv na drugačiji vid borbe za lokalnu vlast“, naglasio je Tadić.

Tadić, koji je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Prijedor, pozvao je kandidata SDS-a za istu poziciju Borislava Bojića da se okrene sebi i da ne vodi računa od drugim kandidatima i drugim partijama.

„Posljednjih 20 dana Bojić je iznio tvrdnje da ja kao kandidat SNSD-a nemam snage i nisam prepoznatljiv i da je u Prijedoru na snazi jedan vid koalicije koja treba da obezbijedi pobjedu jedne stranke. Nažalost, Bojić ništa nije rekao o aktuelnoj vlasti i sve svoje obraćanje je usmjerio ka meni“, dodao je Tadić.

On je Bojića pozvao da kaže javno čime se bavio do 1996. godine do danas, šta je radio i kako je doprinio loklanoj zajednici i Republici Srpskoj.

Comments are closed.