Trčala u pogrešnom smjeru

Reakcija na izjavu kandidata za gradonačelnika Maje Dragojević Stojić.

Poštovana gospođo Majo, Vi nemate pravo da pričate o uprljanosti nečijih ruku, a pogotovo nemate pravo da pričate o podršci i iskrenosti. Pošto je tako preći cemo na ti. Neiskreno obmanjuješ svoje stranačke kolege i glasače. Lijepa je bila pružena ruka kad si trebali biti zamjenica gradonačelnika ali su te tad izdale tvoje stranačke kolege za razliku od sad kad ti izdajes njih, pa ti ne odgovara pružena ruka. Tražiš podršku od svojih stranačkih i opozicionih političkih partnera, a u stvarnosti radiš za suprotnu stranu, kao što to već zna cijeli grad pa i članovi vaše političke partije. Većina mjesnih odbora SDS-a je na vrijeme pročitala tvoje namjere i na vrijeme shvatila da radiš za one protiv kojih se oni bore cijelo vrijeme. Shvatili su oni koji su dugogodišnji članovi SDS-a da im rušiš sve političke, opozicione, ljudske i moralne ideale, ti koja si juče došla u stranku. Ako ne znaš, ako ti nisu javili, većina vaših odbora se okrenula protiv i sve kapacitete će usmjeriti da ti od članova i simpatizera SDS-a ne dobiješ glasove. Tako to obično bude kada se igraš izmedju dvije vatre. Tebi nije valjala javno pružena ruka, ali ti je očigleno odgovarala i te kako, ruka pružena po mračnim haustorima i kafanama daleko od očiju javnosti. Žao mi je što ovo pišem ali očigledno da smo u politici prešli na viši nivo političkih preletača, pa umjesto dosadašnje prakse da odbornici prelaze za šaku koristi iz jedne stranke u drugu, pa sad kandidati za gradonačelnike i načelnike opština dobro naplaćuju svoju kandidaturu, odnosno odustajanje. Jadna je i bijedna politička scena i sa ovim što imamo, a još je jadnija sa vama koji na takav način želite da uđete na tu istu scenu. U gradskoj predizbornoj kampanji u igri „Između dvije vatre“ se očigledno igralo sa loptom koja izduvava, da bi na kraju kampanje ta lopta skroz izduvala. Svojima si poručivala da je ovo zajednička trka i da svi oni trebaju da trče sa tobom. Što je najžalosnije oni su trčali do momenta kad su shvatili da ti trčiš u pogrešnom smjeru. Zašto? Tvoji su vjerovali u tebe.

Između dvije vatre završava u nedjelju 15.11.u 19 časova. Gdje si ti u ponedeljak 16.11.? Kako ćeš pogledati u oči „svojima“ koji su u toj trci trčali za tobom a ti otišla u pogrešnom smjeru? Kako? Za one druge za koje si radila ne brinemo, njima svakako od ponedeljka više nisi ni potrebna.

Na kraju svega ovoga ostaje konstatacija da Prijedor u politčkoj igri „Igra bez granica“ ostaje sam protiv svih. Izdržaće Prijedor i Prijedorčani kao i mnogo puta do sada. Shvatili smo da smo sami sebi najpreči, da sami odlučujemo o svojoj sudbini a ne da nam tamo neki iz drugih gradova kroje sudbinu. Te iz drugih gradova u neku ruku možemo i shvatiti, ali one koje rade protiv svog grada, to ne trebamo i ne možemo!

[zakupljen prostor]

Comments are closed.