U srijedu primopredaja dužnosti gradonačelnika Prijedora

Primopredaja dužnosti između dosadašnjeg gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića i novoizabranog Dalibora Pavlovića biće obavljena u srijedu, 23. decembra, izjavio je danas Srni Pavlović.

Primopredaja je zakazana za 11:00 časova, a obraćanje medijima za 11:30 časova.

„Konstitutivnu sjednicu Skupštine grada Prijedora planiram da sazovem za posljednju sedmicu decembra“, dodao je Pavlović.

Dalibor Pavlović iz SNSD-a pobijedio je na izborima za gradonačelnika Prijedora sa 15.351 glasom ili 45,14 odsto, dok je kandidat DNS-a Dragutin Rodić osvojio 12.210 ili 35,90 odsto glasova, a Maja Dragojević Stojić iz SDS-a 6.446 ili 18,95 odsto glasova.

Odlazeći gradonačelnik Milenko Đaković na izborima održanim prošlog mjeseca bio je nosilac liste kandidata DNS-a za odbornike u Skupštini grada Prijedora i osvojio 5.695 glasova, odnosno 80,3 odsto od ukupnog povjerenja ovoj stranci.

U Skupštini grada Prijedora Pavlović bio je odbornik od 2008. do danas, a Đaković je u tom periodu bio prvo dva mandata zamjenik gradonačelnika, a potom i gradonačelnik u aktuelnom mandatu. Sada će sa Pavlovićem zamijeniti mjesta i u skupštinskoj sali.

Izvor: SRNA – Nezavisne novine
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.