Unutarstranački izbori SNSD-a, GO Prijedor, prepuni nedoumica i nepravilnosti

U toku su unutarstranački izbori Gradskog odbora Prijedor za predsjednika partije nakon iznenadne smrti g. Drage Tadića. Nakon raspisivanja izbora pojavila su se dva kandidata V.D. Predsjednika partije Bursać Saša i aktuelni zamjenik gradonačelnika dr Miljuš Aleksandar.

Formirana je i komisija od 13 članova koja je zadužena za sprovođenje izbornih aktivnosti po mjesnim odborima.

Kako nezvanično saznajemo od samog početka rad komisije je naišao na probleme i nezadovoljstvo članstva jer su djelili članstvo na aktivne i pasivne ili podobne i nepodobne.

Podobni pozivani su naklonjeni Bursaću a nepodobni koji su odbačeni sa spiska su naklonjeni Miljušu.

U ovoj i ovakvoj neravnopravnoj borbi Bursać kao kandidat je ostvario znatniju prednost ali su naišli na veliki otpor u članstvu gradskih Mjesnih odbora i većih Mjesnih odbora tipa Pećana i Gomjenice gdje je Miljus ostvario pobjedu.

Tribina u Raškovcu je razvaljena jer članstvo koje želi da glasa i da ostvare svoje pravo nisu htjeli izaći napolje a komisija je naprasno napustila mjesto konferencije.

U Rakelićima je dva puta prekinuta zakazana konferencija zbog toga sto je komisija smatrala da treba prihvatiti podobni dio spiska.

U Niševićima je konferencija održana na mlinu uz podobne strukture a drugi čekali pred domom. U Donjoj Marićkoj pred prodavnicom i pred „narodnom zemom“.

Na Urijama na mjesnoj konferenciji pravo glasa imaju g. Ramo Salešević i g. Merdanović kao aktivni članovi a preko 23 osobe su vraćene sa vrata pod izgovorom nije aktivan član pa čak i bivši predsjednik MO Vranić Draško.

Detalja radi g. Salešević je pristupio stranci 27.07.2017 godine.

Prigovora članstva je ogroman broj, komisija naklonjena Bursaću nastavlja po svom, pritisci direktora pojedinih preduzeća i škola na svoje podobne su strahoviti i neupitni.

Članovi komisije zovu otvoreno ljude kome da se priklone i mimo svoje volje. Sad kreće izbor u gradskim MO i ostaje da se vidi kakav scenario je komisijski režiran pogotovo kad se zna da objektivno gradski dio članstva je više naklonjen dr Miljusu, ko će biti pozivan da izabere Bursaća i kako ce reagovati članstvo.

Tako i u preostalim MO gdje Miljuš ima većinu, komisija zakazuje pa otkazuje tribine testirajući živce članstva.

Nas izvor je pokušao dobiti informacije o datumima i satnicama tribina ali šah figure su u rukama komisije.

Ovaj tekst je reakcija velikog broja nezadovoljnih simpatizera SNSD-a radom Komisije.

Comments are closed.