22. Međunarodne atletske ulične trke u Prijedoru

Ulicne trke

Ovogodišnje 22. po redu Međunarodne atletske ulične trke u Prijedoru održaće se sutra, potvrđeno je na konferenciji za novinare Organizacionog odbora ove manifestacije. Očekuju se atletičari iz desetak zemalja.

Promoter trka je Sonja Stolić, atletičarka iz Srbije, koja je deset puta trijumfovala na trkama u Gradu Prijedoru.

Međunarodne atletske trke u Prijedoru, poslije Beogradskog marotona su najmasovnije i najpoznatije trke na prostorima bivše Jugoslavije.

„Оva sportska manifestacija, već dugi niz godina, nalazi se u kalendaru Evropske atletske asocijacije i boduje se“, rekao je na konferenciji za novinare član Organizacionog odbora Milenko Đaković.

Manifestacija, kao i ranijih godina, održava se pod motom „Volim Prijedor“. Predviđene su 24 trke. Pored profesionalaca na ovoj manifestaciji će učestvovati i cicibani, koji će otvoriti trke i školska omladina. U glavnoj trci u konkurenciji seniora do sada je prijavljeno 18 učesnika, a u konkurenciji seniorki 15“, rekao je član organizacionog odbora i predsjednik Atletskog kluba Prijedor Marko Golubović, navodeći da će pored domaćih atletičara na trkama učestvovati i atletske zvijezde iz Kenije, Srbije, Hrvatske, Mađarske i drugih zemalja.

Trke će biti održane na stazi u centru grada, sa početkom u 15 časova. Senori će se nadmetati na stazi dugoj 4.500 metara, a seniorke na stazi dugoj 2.000 metara.

Budžet za organizaciju iznosi 45.000 KM. Organizator trka, koje se održavaju povodom 16. maja dana grada Prijedora je Gradski atletski klub, generalni pokrovitelj je grad Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.