Administrativni problemi u Rudar Prijedoru, na Olimpik bez pojačanja-Na premijeri bez desetorice

Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić, za nedjeljni meč protiv Olimpika u Sarajevu neće moći da računa čak na deset fudbalera, mahom pojačanja koja su ovog ljeta stigli u grad na Sani.
Zbog administrativnih problema i nemogućnosti registracije fudbalera protiv „vukova“ pravo nastupa nemaju: Nemanja Kokanović, Vladimir Karalić, Duško Sakan, Veljko Vuković, Dejan Milanović, Denis Bajalica, Duško Vranešević i Borislav Topić. Zoran Miodragović ima tri žuta kartona, dok je Denijal Puljić povrijeđen.
– Šta da kažem na sve ovo, u Sarajevo vodimo svega 13 fudbalera, znači primorani smo na improvizaciju što znači da sve ono rađeno na treninzima i prijateljskim utakmicama pada u vodu, od toga nema ništa. Za kratko vrijeme, zahvaljujući problemima koji su iskrsnuli, moramo da „prepakujemo“ određene stvari – istakao je razočarani šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.
Samom ovom činjenicom da stručni štab prijedorskog prvoligaša ne može da računa na deset fudbalera Olimpiku dodjeljuje ulogu favorita. „Rudari“ će se desetkovani suprostaviti „vukovima“ u nedjelju od 17 časova pred TV kamerama.
– Utakmicu na sarajevskoj „Otoci“ protiv Olimpika jednostavno ne doživljavam kao normalnu i regularnu, sa naše strane, jer smo neravnopravni zahvaljujući u velikoj mjeri i propustima naše administracije. Sada se borimo da sve gore navedene igrače dobijemo za drugo kolo kada u Prijedoru gostuje Sarajevo. Veliko je pitanje da li ćemo i za taj susret biti kompletni, odnosno moći da računamo na sva pojačanja koja smo doveli ovog ljeta. Možete misliti, u Sarajevo idemo sa 11 igrača koji će istrčati, rezervnim golmanom i dvojicom fudbalera. Je li to normalno? – upitao se strateg Rudar Prijedora.
Fudbalski klub Sarajevo je uputio zahtjev u FS BiH da se utakmica drugog kola između Rudar Prijedora i „bordo“ tima umjesto u subotu, 11. avgusta odigra u utorak, 14. istog mjeseca zbog obaveza Sarajlija u kvalifikacijama za Evropsku ligu i revanš susreta protiv crnogorske Zete. O ovom zahtjevu Sarajlija odlučivaće rukovodstvo kluba, a postoji i mogućnost da se pomenuti prvenstveni meč pomjeri dan kasnije, za nedjelju 12. avgust. Ekspedicija Prijedorčana na utakmicu protiv Olimpika kreće danas u poslijepodnevnim časovima.
Slavko Basara

Comments are closed.