„Afrički kralj“ napada Aziju: Slađan Janjanin boksuje u Antaliji

janjanin

Nakon mečeva u Evropi, Africi i Sjevernoj Americi, prijedorski bokser Slađan Janjanin okušaće se i u Aziji.

Naime, srednji od trojice braće boksera iz porodice Janjanin, koji je dobio i nadimak “Afrički kralj”, u subotu (20. avgusta) će u Antaliji (Turska) odmjeriti snage sa Gruzijcem Levanom Bendelianijem.

– Radi se o jednoj gala bokserskoj reviji u poznatom turskom ljetovalištu. Meč nije za titulu već je revijalnog karaktera, ali moj pristup je maksimalno ozbiljan. Boriću se u srednjoj kategoriji do 72,5 kg protiv mnogo iskusnijeg protivnika koji je od mene stariji čak 12 godina. Međutim, bez obzira na sve, u mojim mislima je samo nova pobjeda – kaže mladi Prijedorčanin.

On dodaje da će ovo biti već četvrti kontinent na kojem nastupa, a nakon Evrope i Afrike želi „osvojiti“ i Aziju.

– Zahvaljujem se menadžeru Daliboru Banu jer je dogovor za ovaj meč išao „preko njega“ kao i svom vjernom sponzoru Miši Šormazu i njegovoj firmi „Limikom“ koji me i ovaj put prate u mojim nastojanjima da se još više približim najboljim svjetskim bokserima i borim se za svjetske titule – istakao je Janjanin.

Njegov dosadašnji bilans u karijeri je 17 pobjeda (15 nokauta) i samo 1 poraz.

Kako smo nezvanično saznali, zahvaljujući svojim pobjedama, te odličnom utisku koji je ostvario u jedinom porazu u profesionalnoj karijeri, Slađan bi do kraja godine trebao ponovo dobiti priliku da se bori „preko bare“.

Autor: Nezavisne novine

Comments are closed.