Alkalaj pokazao tenisko umijeće

Sven Alkalaj, ministar vanjskih poslova BiH, u petak se obreo na terenima Teniskog prijedorskog kluba „Dr Mladen Stojanović“, gdje je učestvovao na Drugom ATF turniru za veterane.
Riječ je o turniru iz kalendara Internacionalne teniske asocijacije, koji se održava tokom ovog vikenda, a na kojem učestvuju teniski veterani iz Slovenije, Italije, Austrije, Švicarske, Srbije, ali i ostalih evropskih zemalja.
Radovan Milojica, direktor kluba „Dr Mladen Stojanović“, kazao je da se turnir boduje za rang-listu Međunarodne teniske asocijacije i rangovan je u svim kategorijama, od singla do igre parova.
Alkalaj, koji tenis igra od studentskih dana, na turnir je stigao službenim audijem, u pratnji obezbjeđenja, što, kako kaže, ne smatra trošenjem državnog novca, jer BiH treba predsatvljati na svakom mjestu.
„To je za mene velika čast, jer je poznato da je ovaj grad kolijevka bijelog sporta u BiH. Zato ću vrijeme nakon mečava posvetiti i druženju sa ostalim veteranima iz regiona i evropskih zemlja i predstavnicima Uprave kluba domaćina“, kazao je ministar.
Vjeruje da će se domoći koje od medalja i bodova za svjetski rang. Priznaje, ipak, da su na njemu, kao teniskom veteranu, godine ostavile traga, a i veća kilaža s kojom se, kaže, uspješno nosi. Priznaje i da je veliki fan najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.
„Imao sam priliku da Noleta lično upoznam. To je vrhunski igrač i sportista koji je zaslužio mjesto prvog igrača svijeta. Imam želju da s Noletom odigram i jedan teniski meč, pa makar mu samo i prebacio po koju lopticu preko mreže. U Americi sam igrao i sa Agasijem, ali je moja želja da zaigram i sa Đokovićem“, istakao je Alkalaj.
Na pitanje da li je uspješniji u tenisu ili kao šef bh. diplomatije, Alkalaj odgovara da o tome drugi treba da sude.
„Neka drugi prosuđuju kakav sam bio kao ministar vanjskih poslova, a u tenisu će o tome odlučiti rezultati i pehari koje sam osvojio“, poručuje.
Smatra da bi u BiH uskoro morala da bude formirana vlast na državnom nivou.
„Istina, Stranka za BiH kojoj pripadam je opozicija. Naš glas tu nema određene vrijednosti“, pojasnio je ministar Alkalaj.
Nezavisne novine

Comments are closed.