Alkohol Bojsi o utakmici u Banjaluci

Poštovani čitaoci internet portala GradPrijedor.com. U nastavku ove vijesti Vam donosimo tekst, bez ikakvih korekcija, koji smo dobili prije nekoliko dana od predstavnika(ime i prezime poznato urednicima portala) navijačke grupe Alkohol Bojs iz Prijedora a tiče se dešavanja na utakmici Borac-Rudar Prijedor.
Pošto je ovaj tekst kao mail stigao u neželjenu poštu(spam) nismo ga odmah primijetili pa ga iz tog razloga objavljujemo tek danas.

Kao jedan od predstavnika svoje grupe(Alkohol Bojs Prijedor) osjećam potrebu da napišem nešto više o dešavanjima u najvećem gradu Srpske. Jutro poslije utakmice kada su se glave ohladile, i strasti smirile opet mi nije jasno zbog čega su potrebne onakve scene, i da li smo ičim izazvali onu brutalnost policije. Prvo kasnimo na utakmicu, 15-ak minuta, a pred dolazak na stadion počinje ron’en rol. Autobus su zatvorili i nisu dali niko iz njega da izađe, a počeli su da se iživljavaju nad momcima koji su bili u kombijima. Jednog po jednog su odvlačili iza marice i poštenski se iživljavali nad njima. Razbijene i krvave glave su bile epilog ovoga iza marice. Nakon toga otvaraju i bus, pa počinju i tu da pokazuju koliko su jaki i moćni. Dernjava i vrijeđanje u fazonu: „Ako smo mogli smiriti srajlije i ostale, smirićemo i vas“ , „Neki dođu sa jednom zastavicom, nesmiju je ni pokazati, a vi se tuda širite“, stoko, majmuni, narkomančine itd. A ovo sve je bilo bez da im je iko ružnu riječ rekao. I oni koji su pokušali da smire situaciju, na najnormalniji način, dobili su po koji pendrek čisto da ušute. I nakon svega jedan od njih razbija staklo na kombiju, i pravi štetu čoveju koji nas je vozio. A kasnije kada su se tražili podaci od istog toga, ostali policajci su ga već bili smakeli.
I ajd’ nakon svega ulazilo na tribinu, navijamo bez prestanka, smo za svoj klub i grad ( u pjesmama nismo spominjali ni Borac, ni Banjaluku ni nikoga drugog, bilo je par momaka koji su poveli takve pjesme ali smo odmah prekinuli, i nastavili da pjevamo svome klubu. Ko je bio na utakmici mogao je to da vidi i čuje). Od tada pa sve do početka drugog poluvremena sve je bilo uredno. Na početku drugog poluvremena dižemo parolu „Rudar u srcu nosim, piši nam k…c Ivica Osim“. Tada opet policija reaguje, privode par momaka. Naravno reaguju opet na svoj „vaspitni“ način. Dernjava, vrijeđanje, u fazonu šta nam je Ivica uradio. Pa nije ništa osim što daje kazne našem, a i ostalim klubovim čim stigne, zabranjuje gostovanja kad mu se za to ukaže prilika(a oni bi trebali da obezbjede ta gostovanja, ali pošto nisu u stanju, onda ih je najlakše zabraniti). Pa čak je taj isti komitet, čiji je on predsednik zabranio spominjanje srpskog Kosova, i isticanje „uvredljivih“ zastava(npr Vojste republike srpske) ali zato su ljiljani kod momaka iz federacije dopušteni. Ali policija reaguje i na tu parolu, a poznato je da mi u ovoj sezoni nemamo niti jednog incidenta!!!. Rudar izgubio 4-0, i time nam još više zagorčao to veče.

Evo da se nadovezem, za par dogadjaja iz Banja Luke. Policija je momcima lupala glave, udarala po nogama i po testisima , prilikom pretresa nikome nije bilo dozvoljeno da se okrene jer ko se okrenuo zavrsavao je u marici , vrijedjanje i omalozavanje svih pripadnika grupe. Lupanje stakla na prozoru kombija od strane pripadnika Banjalucke policije bez ikakvog povoda, odbijanje pruzanja hitne pomoci momku kojem je, ta policija bila razbila glavu, uz odgovor da kaze da je sam pao iza kombija . Jedan od momaka koji je prebijan ima fiksator u nozi(ovo je ustvari prebijanje osobe koja je invalid) , privodjenje zbog parole tu se jos neznaju poslijedice, sve u svemu tortura od pripadnika bl policije !

Ova dva posta su jutros napisana na jednom navijačkom forumu, pa vam ih sada prosleđujem u nadi da će te objaviti ovo što se događalo u Banjaluci. Zaista je sramota šta nam je sve policija uradila.

Comments are closed.