Apolon Lemondžava postao rudar

Poslije velikih napora, „minut do 12“ Rus gruzijskog porijekla Apolon Lemondžava (21) registrovan je za „Rudar Prijedor“ i ima pravo nastupa već u nedjelju (19.30 časova) u duelu protiv Širokog Brijega na „Pecari“.

Nesuđeno pojačanje amsterdamskog „Ajaksa“, igrač koji je prošao cjelokupnu omladinsku školu „Fejenorda“ iz Roterdama igra uz desnu aut liniju, a o potpisu ugovora sa Prijedorčanima koji važi do 1. juna sljedeće godine je istakao:

– Drago mi je što sam došao u klub u kojem mogu da se u potpunosti afirmišem u seniorskoj konkurenciji. Bio sam omladinski reprezentativac, želim da mi „Rudar Prijedor“ bude odskočna daska u daljoj karijeri. Imao sam još nekih ponuda, ali sam se odlučio za dolazak u Prijedor jer su me ljudi objeručke prihvatili kao i novi saigrači, osjećam se kao da sam kod kuće. Vjerujem da ću opravdati povjerenje koje uživam. Nadam se debiju već u nedjelju, jedva čekam taj dan.

O angažmanu Rusa Lemondžave strateg Prijedorčana Velimir Baja Stojnić je rekao:

– Dobili smo kvalitetnog igrača koji je stasao u „Fejenordu“, a bio i u slavnom „Ajaksu“. Jedno vrijeme je proveo i u „Spartaku“ iz Moskve, radi se o talentovanom igraču, ofanzivcu uz desnu aut liniju koji bi dodatno trebalo da podigne kvalitet u našem timu.

Osim toga naš klub se otvara i prema evropskom fudbalskom tržištu želimo da uspostavimo i određenu saradnju sa slavnim i velikim klubovima, a ne samo da se orjentišemo na region. Ovo je potez jedne nove klupske orjentacije koja će vrijedeti i u narednom periodu.

Poslije četiri odigrana kola Prijedorčani na svom kontu imaju sedam bodova, igraju odlično i mnogi u gradu na Sani kažu da odavno u „zeleno-crnoj“ opremi nisu igrali bolji i kvalitetniji igrači koje je trener Velimir Baja Stojnić odlično ukomponovao u cjelinu.

– Nikom nije mjesto zagarantovano u startnoj postavi, imamo dovoljan broj igrača i u svakom trenutku možemo da reagujemo i pronađemo alternativu. Igrači rade kvalitetno i odgovorno, pravi su profesionalci i odlični ljudi, ekipa smo koja ima karakter. Vjerujem da ćemo, kako prvenstvo bude odmicalo biti sve bolji i efikasniji – dodao je Stojnić.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.