Apolon Lemondžava: Srećan zbog gola, tužan zbog poraza

Nešto manje od poluvremena u Širokom Brijegu bilo je dovoljno Rusu gruzijskog porekla Apolonu Dmitrieviču Lemondžavi da pokaže sav svoj raskošni talenat i demonstrira umijeće koje ga je i preporučilo Prijedorčanima.

Vidjelo se na „Pecari“ da su „rudari“ dobili kvalitetno pojačanje.

Već na debiju u „zeleno-crnom“ dresu Lemondžava je postigao pogodak i bio je jedan od najopasnijih gostujućih fudbalera protiv favorizovanog domaćina.

U 78. minutu je predriblao dvojicu defanzivaca Širokog Brijega i lijevom, slabijom nogom, matirao Luku Bilobrka sa udaljenosti od 16 metara.

– Drago mi je zbog gola već u prvoj utakmici u novom klubu. Mnogo će mi značiti na polju samopouzdanja u novoj sredini u kojoj sam fantastično primljen, svi saigrači me podržavaju i bodre me. To me tjera da budem još bolji.

Ipak, bez obzira na gol koji sam postigao tužan sam jer smo poraženi, bar da je bilo neriješeno. A po prikazanoj igri i kvalitetu zaslužili smo bar bod – istakao je Apolon Lemondžava poslije susreta u Širokom Brijegu.

Nekoliko dana prije susreta na „Pecari“ uz napore klupske administracije Lemondžava je registrovan za prijedorskog premijerligaša, a u grad na Sani došao je iz Holandije.

– Prošao sam kompletan omladinski pogon u Fejenordu, boravio sam i u Ajaksu, prije toga igrao i za moskovski Spartak. Rudar Prijedor je za mene izazov i došao sam da napredujem, vjerujem da sam izabrao pravu sredinu. Nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje – rekao je kratko Lemondžava.

Vrlo brzo se ruski internacionalac uklopio u novu sredinu i pokazao da ima veliki potencijal.

– Vječno ću pamtiti pogodak u Širokom Brijegu, ali isto tako ostaće mi ožiljak zbog poraza. Prikazali smo kvalitetnu predstavu, pružili odličnu partiju, a ostali bez bodova. U pauzi prvenstva nastojaćemo da se još bolje pripremimo za nastavak šampionata.

Iskreno, jedva čekam utakmicu protiv Travnika da debitujem i pred domaćom publikom. Od saigrača čujem priču da imamo veliku podršku sa tribina, a to je uvijek stimulans za svaku ekipu i pojedinca. Nadam se da ćemo ispraviti rezultatski neuspjeh protiv Travnika – dodao je mladi Rus.

Ugovorne obaveze Lemondžava sa Rudar Prijedorom ima do 1. juna sljedeće godine, ali se ne opterećuje s tim.

– Najvažnije je da igram, da imam u nogama takmičarske utakmice, zbog toga sam i stigao u Prijedor. Sada sam se usredsredio samo na novi klub i obaveze u njemu, na ljeto, kada dođe vrijeme za to, razmišljaću šta i kuda dalje.

Cilj mi je da na svakom meču i treninzima pružim maksimum, doprinesem što boljim rezultatima i da ostanem upamćen kao istinsko pojačanje u Rudar Prijedoru. Na mojoj strani je veliki motiv i želja za dokazivanjem.

Vjerujem da ću uspeti i ja, ali i klub u ispunjavanju zacrtanih ambicija – rekao je na kraju Apolon Lemondžava, nova vedeta Prijedorčana.

Poslije dva slobodna dana fudbaleri Rudar Prijedora danas će odraditi dva treninga, a prvenstvenu pauzu iskoristiće tako što će u subotu u Svodni kod Novog Grada sa istoimenim klubom odigrati prijateljsku utakmicu. Prijedorčanima je pripala čast da budu gosti na otvaranju novoizgrađenog stadiona u ovom mjestu.

Stigla pismena odluka

U prostorije Fudbalskog kluba Rudar Prijedor juče je stiglo i pismeno obaveštenje iz Fudbalskog saveza BiH od strane Apelacione komisije kojom se odbija žalba sarajevskog Olimpika na utakmicu prvog kola Premijer lige BiH.

Tako je potvrđena odluka Takmičarske komisije FS BiH kojom je ostao rezultat ostvaren na terenu, a glasi 1:1, dok su „vukovi“ tražili pobjedu za zelenim stolom od 3:0. Odlukom Apelacione komisije pravda je zadovoljena.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.