Atletski trener Siniša Marčetić iz Prijedora na prijemu kod ministarke za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS

„Otkrivanje talenata u školskom uzrastu je jako važno, jer samo ako se na vrijeme počne raditi sa takvim sportistima možemo očekivati dobre rezultate i vrhunske sportiste. Pomažemo realizaciju ovog projekta, kao što godinama uspješno sarađujemo sa školama kroz Male olimpijske igre i u potpunosti podržavamo afirmaciju i masovnost školskog sporta“.

Ovo je istakla Nada Tešanović, ministarka za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, koja je priredila prijem atletskom treneru Siniši Marčetiću iz Prijedora i razgovarala s njim o Internacionalnom trenerskom programu koji je pohađao u Sjedinjenim Američkim Državama.

Marčetić je rekao da je više od mjesec dana boravio u SAD, gdje je u organizaciji Američkog olimpijskog komiteta, održan Internacionalni trenerski program kojem je prisustvovalo 31 učesnik iz isto toliko zemalja sa pet kontinenata. Svaki od učesnika dobio je zadatak da napravi projekat koji će realizovati u svojoj zemlji i predstaviti u maju 2013. godine u Lozani u sjedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta, objasnio je Marčetić i naglasio da je planirao da realizuje projekat „Razvoj atletike kao baznog sporta“.

Za realizaciju ovog projekata potrebna mu je pomoć pomenutog resornog ministarstva, jer želi da preko takmičenjima u krosu u školama u Republici Srpskoj identifikuje talente, koji imau potencijal za uspješno bavljenje atletikom.

– Očekujem da će kroz ovo takmičenje proći oko 7000 učenika i siguran sam da će među njima biti značajn broj onih koji imaju talenta za atletiku. Ovaj projekat bi bio dobar i za afirmaciju atletike ali i školskog sporta u Republici Srpskoj-istakao je Marčetić.

Tekst i foto – Nenad Đerić, GradPrijedor.com i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS

Comments are closed.