Badminton trening u Prijedoru

Članovi BK“Prijedor“ i BK“Banja Luka“ su 31.05.2012. godine održali zajednički trening.
BK“Prijedor“ koji je registrovan krajem prošle godine nastao je iz školske sekcije koja je u Donjoj Lamovitoj u okviru “Mikrofinove škole badmintona“ djelovala od 2008. godine.
Osnivanjem badminton kluba djeci i omladini Prijedora otvorena je još jedna mogućnost za bavljenje korisnim fizičkim aktivnostima i iskazivanje vlastitih potencijala. Sasvim je sigurno da će, uz uporan rad, ovaj sport zauzeti svoje mjesto u porodici sportova koji već egzistiraju u gradu na obalama Sane. Dosadašnji rad Borisa Janjića, koji je najzaslužniji za zaživljavanje badmintona u Prijedoru, i mladih članova ovog kluba, garancija je da je ovaj projekat osuđen na uspjeh, u interesu prije svega mladih u ovom gradu, ali i grada u cjelini.
Svojim radom oni Prijedor stavljaju na mapu na kojoj se nalaze hiljade gradova širom planete u kojima se igra badminton. Biti dio te velike porodice može imati samo pozitivne posljedice.
Trening je protekao u veseloj, radnoj atmosferi. Ovo je bila i prilika da se novi članovi upoznaju sa osnovama ovog lijepog sporta. Sigurni smo da će Brankica, Nikola, Aleksandar, Viktorija, brzo napredovati i vrlo brzo postati pravi igrači.
Ovo je poziv svima onima koji nemaju predrasuda, koji su spremni na nove izazove, da se uključe u rad ovog mladog sportskog kolektiva.
Sportlive.ba

Comments are closed.