Banjalučka pivara pomaže sportistima prijedorske regije-ŽRK „Mira“ Prijedor dobio sportsku opremu i 1.000 KM

Banjalučka pivara donirala je sportsku opremu i 1.000 KM Ženskom rukometnom klubu „Mira“ iz Prijedora a uručenje je organizovano juče u sportskoj dvorani „Mladost“ u našem gradu. Ova donacija je dio velike akcije koju od aprila ove godine organizuje Banjalučka pivara u saradnji sa svojim Distributivnim centrom u Prijedoru.

Prema riječima Milke Stanivuković, menadžera za odnose s javnošću Banjalučke pivare, društvena odgovornost je jedan od prioriteta ove kompanije.

„Otvaranjem Distributivnog centra u Prijedoru otvorila se i mogućnost da možemo da pomažemo lokalnim sportskim klubovima na način da smo animirali ugostiteljske objekte da skupljaju čepove i da se opredjeljuju za koje klubove ih skupljaju. Zauzvrat za određenu količinu prikupljenih čepova mi sportskim klubovima doniramo sportsku opremu. U ovom slučaju za preko 40.000 skupljenih čepova mi smo ŽRK ‘Mira’ donirali sportsku opremu i 1.000 KM“, rekla je Stanivukovićeva.

Kako je rekla Jelena Torbica, kapiten ŽRK „Mira“, nova oprema ovom sportskom kolektivu znači mnogo.

„U avgustu smo od Banjalučke pivare dobili kompletnu opremu, dresove, trenerke i patike za seniorski pogon, odnosno, ukupno 19 kompleta za 17 igračica i 2 trenera. Prijavili smo se za nagradnu igru i uz pomoć naših prijatelja iz više ugostiteljskih objekata sakupili smo 41.000 čepova za šta smo nagrađeni novom garniturom dresova i novčanom pomoći“, dodala je Torbica.

U akciju Banjalučke pivare, koja traje do kraja ove godine, uključeno je oko 300 ugostiteljskih objekata iz Prijedora, Novog Grada, Omarske i Kostajnice, koji već sedam mjeseci prikupljaju čepove za pomoć lokalnim sportskim klubovima. Prikupljanjem 20, 30 i 40 hiljada čepova ugostiteljski objekti sportskim klubovima obezbjeđuju donacije u vidu sportske opreme, odnosno sportske opreme i novčanog iznosa od 500 i 1000 KM.

Ovom akcijom Banjalučke pivare i Distributivnog centra ove firme u Prijedoru, planirano je da se obezbijede garniture dresova za 30 klubova u prijedorskoj regiji.

Comments are closed.