Bh. internacionalci „padaju“ zbog grešaka na štetu „Rudar Prijedora“: Edin Jakupović loše ocijenjen zbog Zenice

Edin Jakupović, fudbalski sudija sa evropskim pedigreom dobio je lošu ocjenu zbog neregularnog pogotka zeničkog Čelika u dvoboju 13. kola Premijer lige BiH protiv Rudar Prijedora (2:1). Domaćin je stigao do pobjede u trećem minutu sudijske nadoknade poslije kornera kada je rezervista Smriko uz prekršaj nad odbrambenim igračem iz Prijedora postigao, ispostavilo se, pobjedonosni pogodak, piše „EURO Blic“.

Takođe, Jakupoviću se uzima i za grijeh drugi pogodak Prijedorčana za kojeg gosti tvrde da je bio regularan i da su trebali da povedu sa 2:0. O ovom detalju će se izjasniti Stručna Sudijska komisija u toku ove sedmice.

Zbog ovih grešaka kojih je još bilo na „Bilinom polju“ sudija Jakupović nije delegiran posljednji ciklus suđenja (14. i 15. kolo i revanši četvrtfinala Kupa BiH), a nije dobio ni „zeleno svjetlo“ da sudi na međunarodnoj sceni.

Zanimljivo je da je prije Jakupovića zbog grijehova prema Rudar Prijedoru „pao“ još jedan internacionalac, Ognjen Valjić, koji je sudio utakmicu na „Grbavici“, u kojoj je domaćin stigao do pobjede takođe u sudijskoj nadoknadi.
Tekst – Sportlive.ba
Foto – Sportsport.ba

Comments are closed.